Η φετινή σεζόν ήταν εφιαλτική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε τους δύο εγχώριους τίτλους και κατετάγη προτελευταίος στην Euroleague! Το χειρότερο, όμως, όλων είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Όλα πλέον δείχνουν ότι πάμε για… σκούπα! Αυτοί που παραμένουν σίγουρα είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που όλοι τους δεσμεύονται με συμβόλαιο και αποτελούν βασικότατα γρανάζια της πράσινης μηχανής. Στο συμβόλαιο του Παπαγιάννη υπάρχει NBA-Out, αλλά τα 4 εκ. ευρώ συνηγορούν στην παραμονή του. Όσον αφορά τον Παπαπέτρου, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρούσε μόνο για το NBA, δύσκολα όμως θα βρει ομάδα να του δώσει ρόλο.

Συμβόλαιο έχει και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ωστόσο οι κακές του εμφανίσεις στους τελικούς και γενικά η μέτρια χρονιά που έκανε δημιουργούν αμφιβολίες για την παραμονή του.

Οψιόν για την επόμενη σεζόν έχουν οι Μέικον, Γιόβιτς και Ουάιτ. Για τον πρώτο τα πράγματα είναι μετέωρα και δεν αποκλείεται να του δοθεί και πάλι η ευκαιρία, αφού μέσα στην χρονιά έδειξε τις επιθετικές του αρετές. Ο Ουάιτ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Γιόβιτς.

Τζέρεμι Έβανς και Πέιτον Σίβα μένουν ελεύθεροι και θα αποχωρήσουν, όπως επίσης -κατά πάσα πιθανότητα- και οι Μποχωρίδης, Κασελάκης και Καββαδάς.

Όσον αφορά το νέο αίμα της ομάδας (Μαντζούκας, Χουγκάζ, Σαμοντούροβ), οι δύο πρώτοι είναι «δεμένοι» μέχρι το 2025 και ο τελευταίος έως το 2028 και υπολογίζονται κανονικά.

Σχετικά άρθρα