Η διαμόρφωση γηπέδων μπάσκετ με ελαστική στρώση και διαγράμμιση, ήταν μεταξύ των εργασιών (σ.σ. όπως κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, διαμόρφωση αυλής με την τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου, διαμόρφωση γηπέδων βόλεϊ) που πραγματοποιήθηκαν σε Δημοτικά και Γυμνάσια της Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, από τον συνολικό προϋπολογισμό των 450.000 ευρώ του έργου «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» του Δήμου Κομοτηνής, 389.400 ευρώ προήλθαν από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και 60.600 ευρώ καλύφθηκαν με ίδια δαπάνη του Δήμου Κομοτηνής.

Τα Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής ήταν τα 1ο, 2ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο και 13ο, ενώ επίσης και το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Με τα συγκεκριμένα έργα οι σχολικές αυλές καθίστανται λειτουργικότερες, ασφαλέστερες, αλλάζουν όψη και επιπλέον αποκτούν προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία αλλά και μαθητές ή εκπαιδευτικούς που προσωρινά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε πως «παρά το οξύμωρο της ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε μια χρονική περίοδο που μαθητές και εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τις δημιουργικές κυψέλες, τα σχολεία, λόγω της πανδημίας την επόμενη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων οι σχολικές αυλές θα περιμένουν τους νεαρούς χρήστες τους ν’ απολαύσουν το παιχνίδι που τόσο στερούνται.
Εξάλλου, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού πρέπει να θυμηθούμε ότι στον Δεκάλογο των Δικαιωμάτων του Παιδιού περιλαμβάνεται το «Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω» κι αυτός ο χώρος πρέπει να προσφέρεται και στο σχολείο».

Σχετικά άρθρα