Την ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση των ομάδων από τα έσοδα των τυχερών παιγνίων εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του ο ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και οι ΚΑΕ μέλη του Συνδέσμου ευχαριστούν θερμά την Πολιτεία, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την ικανοποίηση του χρόνιου και δίκαιου αιτήματος των ομάδων για την χρηματοδότηση του επαγγελματικού μπάσκετ από τα έσοδα των τυχερών παιγνίων.

Η καταβολή της προκαταβολής στην δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας αποτελεί σημαντική ανακούφιση για τις ΚΑΕ και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στην χώρα μας. Ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο για την σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων, την σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών.

Ειδικότερα για το μπάσκετ αποτελεί επιβράβευση για την προσφορά του αθλήματος στην ελληνική κοινωνία μέσω των διεθνών επιτυχιών σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο και της θετικής επιρροής που έχει ασκήσει στην νεολαία».

Σχετικά άρθρα