Το… μαγικό ραβδάκι και η σκληρή δουλειά του Αντώνη Μάντζαρη τα τελευταία χρόνια, έχει βγάλει τον Έσπερο από τη μόνιμη… ακροβασία ανάμεσα στην Β’ και την Α’ ΕΣΚΑΝΑ και πλέον “αναγεννιέται” σταδιακά το ένδοξο παρελθόν του σωματείου με πρωταγωνιστική πορεία στη Β’ Εθνική και το διπλό στην Αταλάντη και ιδίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, “μαρτυρούν” πολλά εν όψει της συνέχειας.

Η ομάδα της Καλλιθέας ήξερε πως η αποστολή της στην έδρα του Λοκρού θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, όμως με τον τρόπο που έπαιξε και τον τρομερό ρυθμό στο παιχνίδι της, πήρε το ροζ φύλλο και πρόσφερε στο κοινό μια σπουδαία επίδοση. Το σκορ θύμιζε… ΝΒΑ και παρότι οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί επιθετικά και είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας, οι παίκτες του Εσπέρου ήταν απλά… από άλλο πλανήτη!!!

Πέραν της αποτελεσματικότητάς τους κοντά στο καλάθι, τη διαφορά έκανε και η συχνότητα με την οποία “βομβάρδιζαν” στα τρίποντα, με αιχμή του δόρατος τον Γιόβαν Θεοδοσίου, ο οποίος βρήκε το στόχο 7 φορές έξω από τα 6.75μ! Συνολικά, οι Καλλιθεάτες σκόραραν σε 19 (!!!) σουτ για τρεις πόντους, σε 40 συνολικά προσπάθειες, σε ένα απόγευμα που ανεβάζει το ηθικό στο ζενίθ κι αφήνει υποσχέσεις για μια ακόμη πιο εντυπωσιακή συνέχεια.