Εστίες μεταδοτικότητας του κορωνοϊού χαρακτήρισε τα γήπεδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το μέτρο του 10% και το πλαφόν των 1000 φιλάθλων στα γήπεδα.

Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μέτρο με περιορισμένο ορίζοντα, ενώ απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου για τις επόμενες 15 ημέρες.

«Έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένα πράγματα για τα γήπεδα. Τα γήπεδα είναι χώροι που συχνάζουν άνθρωποι που είναι ευάλωτοι στη μετάλλαξη Όμικρον. Είναι εστίες μεταδοτικότητας. Δεν είναι μόνο από την Ελλάδα που το βλέπουμε αυτό. Το βλέπουμε και στο εξωτερικό και εν πάσει περιπτώση είναι ένα μέτρο που έχει έναν περιορισμένο ορίζοντα.

Αντιλαμβάνομαι και τις ομάδες με την ενδεχόμενη απώλεια εσόδων που θα έχουν και τον κόσμο που θέλει να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα στο γήπεδο. Είμαστε σε μία φάση θα πρέπει να πάμε σε κάποιους περιορισμούς».

Όταν η Σία Κοσιώνη σημείωσε ότι με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση «σπρώχνει» τους φιλάθλους στις καφετέριες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι και σε αυτό το κομμάτι θα αλλάξουν πράγματα. Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε μάλιστα ότι στις ομάδες παρατηρείται όξυνση αφού ανακοινώνονται πολλά κρούσματα.

Σχετικά άρθρα