Οι Λόντον Λάιονς κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους στο EuroCup Γυναικών, σε έναν ιστορικό θρίαμβο που με ελληνικό… άρωμα!
Η ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου κάλυψε με το 81-70 στον δεύτερο τελικό εναντίον της Μπεσίκτας τη διαφορά των επτά πόντων από την ήττα της στον πρώτο (75-68) και έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά το τρόπαιο στη διοργάνωση, ενώ η 43χρονη προπονήτρια έγινε η πρώτη Ελληνίδα που οδηγεί στην ευρωπαϊκή κορυφή μία ομάδα!
Κορυφαίες για τους Λόντον Λάιονς η Κάρλι Σάμουελσον (19 πόντοι, 7/9 δίποντα, 5/5 βολές) και η πρώην σέντερ του Ολυμπιακού Μέγκαν Γκούσταφσον (18 πόντοι, 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Τέμι Φαγκμπένλε (17 πόντοι, 7/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), οι Λόντον Λάιονς πέτυχαν τον μεγάλο στόχο της ανατροπής και της κατάκτησης της κορυφής. Από πλευράς Μπεσίκτας ξεχώρισε η Ντάνα Έβανς με 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 45-35, 60-55, 81-70.