Οι ρωσικές ομάδες αποβλήθηκαν οριστικά από τη συνέχεια της φετινής Euroleague, όπως έγινε γνωστό σήμερα (22/3) το απόγευμα.

Δείτε αναλυτικά τα σενάρια για τον Ολυμπιακό αναφορικά με τη δυνατότητα να κατακτήσει την 3η ή την 4η θέση.

Σενάριο για 4η θέση:

Ο Ολυμπιακός είναι στο 17-8. Αυτό σημαίνει πως με δύο νίκες το πλεονέκτημα έδρας είναι δικό του, ότι και να γίνει, καθώς η Εφές (13-10) δεν θα μπορέσει να τον φτάσει στα 5 ματς που της απομένουν. Με μια νίκη του Ολυμπιακού και 5/5 της Εφές οι Τούρκοι θα είναι στην τετράδα, καθώς έχουν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Πειραιώτες.

Η έτερη διεκδικήτρια της τετράδας, αλλά με λιγότερες πιθανότητες, Μπάγερν (12-10) έχει μειονέκτημα απέναντι στον Ολυμπιακό (2-0 η ελληνική ομάδα), οπότε θα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Κλείσαμε με την τέταρτη θέση, πάμε στην τρίτη. Ο Ολυμπιακός έχει δύο περισσότερα παιχνίδια από την Αρμάνι (25-23), όμως η ισοβαθμία είναι υπέρ του, καθώς την έχει στο 2-0. Παρόλα αυτά, τα πράγματα είναι στα χέρια των Ιταλών, που στα επόμενα ματς μπορούν να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση.

Πάμε να δούμε τρία σενάρια ενόψει των τελευταίων αγώνων…

Σενάριο πρώτο: 5/5 της Αρμάνι
Σε αυτό το σενάριο, ακόμα και με 3/3 του Ολυμπιακού, η Αρμάνι θα έχει το πλεονέκτημα, καθώς θα είναι πάνω βαθμολογικά

3) 21-7 η Αρμάνι
4 20-8 ο Ολυμπιακός

Σενάριο δεύτερο: 4/5 της Αρμάνι
Ο Ολυμπιακός, εάν η Αρμάνι χάσει έστω και ένα παιχνίδι, θα έχει τον πρώτο λόγο, καθώς με 3/3 θα ισοβαθμήσει με τους Ιταλούς και με το 2-0 στα μεταξύ τους θα είναι εκείνος τρίτος.

3) 20-8 ο Ολυμπιακός
4) 20-8 η Αρμάνι

Σενάριο τέταρτο: Παραπάνω από μια ήττα της Αρμάνι

Σε αυτό το σενάριο, κάθε ήττα της Αρμάνι, δίνει δικαίωμα μιας αναποδιάς στον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει πως στο 3/5 των Μιλανέζων, οι Πειραιώτες περνούν και με 2/3.

3) 19-9 ο Ολυμπιακός
4) 19-9 η Αρμάνι

Αναλυτικά τα εναπομείναντα παιχνίδια του Ολυμπιακού:

Μονακό – Ολυμπιακός 23/3
Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 25/3
Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 1/4

Η φετινή αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρωθεί με 15 ομάδες με τη βαθμολογία να έχει ως εξής:

Σχετικά άρθρα