Η Euroleague με ανακοίνωση της γνωστοποίησε την αναβολή τριών αγώνων, μεταξύ των οποίων το Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός και Άλμπα-Παναθηναϊκός, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις των ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

Οι αγώνες της κανονικής περιόδου της EuroLeague της Turkish Airlines, ALBA Βερολίνου – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Αθήνας, Αναντολού Εφές – Μπάγερν Μονάχου και Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός Πειραιώς, που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, έχουν ανεστάλη. Ο Παναθηναϊκός, η ΕΦΕΣ και ο Ολυμπιακός ζήτησαν την αναστολή αφού αρκετά μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, κάτι που τους αφήνει χωρίς τους ελάχιστους οκτώ παίκτες στη Λίστα Εξουσιοδοτήσεων που είναι κατάλληλοι να παίξουν.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς λόγω COVID-19, που έχουν εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η Euroleague Basketball θα συντονίσει με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες της Euroleague Basketball.

Σχετικά άρθρα