Δίχως τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν θα συνεχιστεί η Euroleague για έναν μήνα, με την αποβολή από τη διοργάνωση να είναι το επόμενο βήμα εφόσον δεν έχει τερματιστεί έως τότε η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτό αποφασίστηκε τη Δευτέρα (28/2) στη σχετική τηλεδιάσκεψη των ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ και αν τελικά προκύψει αποβολή για τους ρωσικούς συλλόγους τα αποτελέσματα των αγώνων δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν για τη διαμόρφωση της κατάταξης στην κανονική περίοδο.

Aναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Συμβούλιο των Μετόχων της EuroLeague Basketball, που συναντήθηκε εξ αποστάσεως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

1. Την αναβολή της συμμετοχής των ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην Eυρωλίγκα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) όσο και στο Euro Cup (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

2. H Eυρωλίγκα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης. Αν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευχάριστο τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου εναντίον των ρωσικών ομάδων θα διαγραφούν από τους υπολογισμούς της κατάταξης.

Η Eυρωλίγκα και οι σύλλογοί της επαναλαμβάνουν την ισχυρή τους δέσμευση υπέρ της ειρήνης, εναντίον κάθε πράξης βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προωθούν τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα, αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα της διοργάνωσης και των ομάδων της».

Σχετικά άρθρα