Σε παράταση μεταγραφών μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου προχώρησε η EuroLeague Basketball, ανακοινώνοντας κάποιες αλλαγές στους μέχρι τώρα κανονισμούς της.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις μεταγραφές μόνο οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν έστω για ένα ματς σε άλλη ομάδα της Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση με σύλλογο αυτής.

Οι ομάδες θα μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφή παίκτη από άλλη ομάδα της διοργάνωσης ωστόσο αυτός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή.

Παράλληλα, η Euroleague Basketball υπενθύμισε μια μικρή, αλλά σημαντική, τροποποίηση στον κανονισμό των “οκτώ υγιών αθλητών” που πρέπει να έχει κάθε ομάδα για να γίνει ένα παιχνίδι.

Εν προκειμένω αναφέρει: “Εφόσον οι εθνικοί/τοπικοί νόμοι υποβάλλουν περιορισμούς για το ταξίδι ή τη συμμετοχή ενός ανεμβολίαστου αθλητή σε έναν αγώνα, τότε αυτός ο αθλητής θα θεωρείται ως “διαθέσιμος” και θα συγκαταλέγεται στη λίστα των οκτώ που δίνεται στην EuroLeague”.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως μπορεί να δούμε ομάδες ακόμη και με επτά παίκτες σε έναν αγώνα, εφόσον ο όγδοος δεν μπορεί να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή ή να μπει στο γήπεδο, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της εκάστοτε χώρας.

Θυμίζουμε επιπλέον ότι βάσει του νέου νόμου που ψηφίστηκε στη Γαλλία, μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στους αθλητικούς χώρους, κάτι που αφορά άμεσα τη συμμετοχή παικτών στα ματς κόντρα στη Βιλερμπάν και τη Μονακό.

Σχετικά άρθρα