Στο Κάουνας της Λιθουανίας θα πραγματοποιηθεί το Final Four της Euroleague για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθούν στη Zalgirio Arena την Κυριακή 21 Μαΐου. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στο κοινό από τις 17 Ιανουαρίου 2023.

“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Κάουνας στη λίστα με τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει το Final Four της EuroLeague. Σε 6 μήνες οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν μπροστά σε ένα από πιο φανατικά κοινά, καθώς η Λιθουανία είναι συνώνυμο του μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Κάουνας, αλλά και τη Ζάλγκιρις για την αφοσίωσή τους και το ενδιαφέρουν να διοργανώσουν το Final Four. Μαζί θα παραδώσουμε μια ακόμα αξέχαστη στιγμή σε όλους τους οπαδούς” δήλωσε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Ακόμα η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι το Final Four της επόμενης σεζόν (2023-2024) θα διεξαχθεί στη Mercedes-Benz Arena στο Βερολίνο, το οποίο θα φιλοξενούσε την τελική φάση το 2022, αλλά λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού παραχώρησε τη θέση του στο Βελιγράδι.

Το Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχει πραγματοποιηθεί άλλες δύο φορές στο Βερολίνο (2009, 2016) με γνώμονα την αύξηση του ενδιαφέροντος των Γερμανών για το μπάσκετ κατά 52% τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Σχετικά άρθρα