Η Εθνική Νέων Ανδρών διέλυσε με το εκκωφαντικό 88-49 την Ουκρανίας στον πρώτο της αγώνα στο European Challenger U20 που φιλοξενείται στο Ηράκλειο. Αύριο (20/7, 18.00, youtube.com/hellenicbf) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ρωσία.

Διαιτητές: Λούτσις, Ρούτεσιτς, Βαν Χόγιε

Δεκάλεπτα: 14-24, 28-41, 41-65, 49-88

Ελλάδα (Μανουσέλης): Φίλλιος 5, Ιατρίδης 4, Καλόγηρος, Τανούλης 12, Τόλιας, Καράμπελας 11, Κλωνάρας 7, Νετζήπογλου 21, Νικολαϊδης 9, Σιδηροηλίας 4, Σωτηρίου 13, Τσάμης 2 (11ρ.).

Ο προπονητής της Εθνικής, Μάνος Μανουσέλης, δήλωσε λίγο μετά την αναμέτρηση: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την ενέργεια που έβγαλαν και τη διάθεση που είχαν να παίξουν άμυνα. Όπως είδαμε και τώρα είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούμε στη στιγμή, να μην θεωρήσουμε ότι κάναμε κάτι, γιατί αυτό που έγινε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου είναι οδηγός για να καταλάβουμε πως αν χαλαρώσουμε δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Τα παιδιά το κατάλαβαν αυτό.

Έχουμε σίγουρα δυνατότητες. Στα καλά μας σημεία παίζουμε ωραίο μπάσκετ. Με μικρό χρόνο προετοιμασίας, στην ουσία αυτό είναι το πρώτο μας παιχνίδι, πολλές φορές δεν είμαστε ακριβείς στην επίθεσή μας, χάνουμε τη στόχευσή μας, αλλά πιστεύω ότι από την καλή άμυνα μπορούμε να δημιουργήσουμε σκορ στην επίθεση και να παίξουμε το γρήγορο μπάσκετ που θέλουμε. Για αρχή είμαστε οκ.

Επόμενο παιχνίδι είναι με τη Ρωσία. Θα δούμε τους Ρώσους με το Ισραήλ απόψε και πιστεύω ότι το σημερινό ματς, επειδή είναι ο στόχος μας αυτός, είναι το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουμε το επόμενο. Θέλουμε ταχύτητα και ενέργεια και αυτό θα ζητήσουμε και στο αυριανό παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα