Εξώδικο προς την ΕΟΚ έστειλε την Παρασκευή (17/7) η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην επιτραπεί η χρησιμοποίηση ξένων παικτών στην Α2 τη σεζόν 2020-2021.

Αυτή η απόφαση έφερε αντιδράσεις στις τάξεις της πειραϊκής ομάδας, όπως και άλλων ομάδων της κατηγορίας και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την απόφαση να προβούν σε όλες τις νομικές διαδικασίες και ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν στον Ολυμπιακό η αρχική προκήρυξη των πρωταθλημάτων έκανε λόγο για δικαίωμα των ομάδων της Α2 να έχουν έναν κοινοτικό στα ρόστερ τους, όμως αυτό άλλαξε από την ΕΟΚ λόγω κορωνοϊού.

Έτσι απαγορεύτηκε στις ομάδες να έχουν στα ρόστερ τους αθλητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή ζώνη της FIBA, ήτοι κοινοτικοί. Μάλιστα από τον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει ήδη τον σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν και με αυτό αλλάζει άρδην όλο τους το πλάνο.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι με βάση την αρχική προκήρυξη για τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας οι ομάδες είχαν δικαίωμα για έναν κοινοτικό παίκτη στην τελική 12άδα τους.

Σχετικά άρθρα