Ο Μουστάφα Φαλ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο σέντερ του Ολυμπιακού:

Για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα:
«Απολαμβάνω την ομάδα, τον οργανισμό, τους φιλάθλους και την πόλη, οπότε όλα είναι καλά μέχρι τώρα. Και στην οικογένειά μου αρέσει η πόλη».

Γιατί άλλαξε 7 ομάδες σε ισάριθμες σεζόν: «Δεν ήταν μόνο θέμα χρημάτων, ήταν θέμα επιπέδου. Μέχρι να με προσεγγίσει μία ομάδα της EuroLeague, έπρεπε να αποδεικνύω τον εαυτό μου. Κάθε φορά που έφευγα, ήθελα να ανέβω επίπεδο ή ήμουν τραυματίας και έπρεπε να δουλεύω. Κάθε φορά υπήρχε λόγος».

Για την αρετή της πάσας:
«Πάντα ήμουν ο παίκτης που έχει την πάσα ως πρώτη επιλογή. Μου αρέσει το σωστό μπάσκετ, να είναι όλοι στο παιχνίδι, χαρούμενοι. Αυτό προτιμώ».

Τι διαλέγει, ένα κάρφωμα ή μία πάσα; «Ανάλογα το κάρφωμα ή την πάσα. Αν είναι ένα φοβερό κάρφωμα, το προτιμώ. Αν όχι, θέλω την καλή πάσα».

Αν σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει ένα triple double:
«Δεν σκέφτομαι τη στατιστική. Θέλω να κερδίζουμε, κάποιες φορές η μπάλα είναι στα χέρια μου, άλλες όχι».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος:
«Κάποιους θα είναι πιο δύσκολο να τους μαρκάρεις, γιατί παίζουν και στην περιφέρεια, άλλοι είναι δυνατοί στη ρακέτα. Δεν υπάρχει ένα όνομα, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά και πολλοί καλοί παίκτες».

Για τον στόχο της EuroLeague: «Να βρεθούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν έχω συγκεκριμένη θέση, να είμαστε ψηλά για να επιχειρήσουμε να βρεθούμε στο Final 4».

Για τον συμπαίκτη που δεν έχει παίξει μαζί: «Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να παίξω με Σπανούλη, να ζήσω πως είναι να παίζεις με έναν μεγάλο συμπαίκτη. Έχω ακούσει ότι ήταν μεγάλος ηγέτης, θα ήθελα να παίξω μαζί του. Έκανε αρκετούς ψηλούς καλύτερους».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το μετάλλιο:
«Όταν αποσυρθώ θα θυμάμαι αυτές τις στιγμές, ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακού Αγώνες της καριέρας μου, ήταν κάτι ξεχωριστό».

Σχετικά άρθρα