Η Μαριέλλα Φασούλα ήταν αυτή η οποία με το γκολ φάουλ που πέτυχε κόντρα στη Βουλγαρία, χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2021.

«Σίγουρα αγχώθηκα όπως θα έκαναν όλοι στη θέση μου, όμως αμέσως το ξεπέρασα. Πήρα τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση από τις συμπαίκτριές μου που ήταν σαν να μην σούταρα εγώ, αλλά σαν ήταν στη γραμμή των βολών όλη η ομάδα. Ήρθαν όλες κοντά μου, μου είπαν “το έχεις”. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη βολή.

Τα συναισθήματα είναι πραγματικά απίστευτα… Είμαι περήφανη για την Εθνική. Είναι η δικαίωση των κόπων μας. Παίξαμε σαν ομάδα και το θέλαμε τόσο πολύ. Χαρήκαμε πολύ και για την Κατερίνα Σωτηρίου, επειδή είναι η πιο παλιά στην ομάδα και θα πάμε όλες μαζί στο Ευρωμπάσκετ».

Αναφορικά με το τι ήταν αυτό που έδωσε έκανε καλύτερα η Εθνική Γυναικών και έφτασε στην πρόκριση είπε: «Η ψυχή μας έδωσε την πρόκριση, όπως επίσης η άμυνά μας και το θέλω μας. Είχαμε πει ότι θα δίναμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να το πετύχουμε και τα καταφέραμε. Είχαμε υπομονή στο ματς, είχαμε διαβάσει την αντίπαλο και ήρθε η πρόκριση.

Αναμφίβολα η πρόκριση είναι εξαιρετικά σημαντική για το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας. Ελπίζουμε να ασχοληθούν με το άθλημα όλο και περισσότερα κορίτσια.

Η εθνική γυναικών επιστρέφει εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και στο επιτελείο».

Σχετικά άρθρα