Είπε και… ελάλησε! Τι είπε ο 13 φορές -δύο ως παίκτης και έντεκα ως προπονητής- πρωταθλητής του ΝΒΑ; Ότι ο Μπράιαντ προπονούταν πιο έντονα και με μεγαλύτερη προσήλωση συγκριτικά με τον Τζόρνταν.

Συγκεκριμένα, ο Φιλ Τζάκσον έκρινε πως: «ο Κόμπι είχε ως πρότυπο τον Μάικλ Τζόρνταν, αλλά τον ξεπέρασε ως προς τη διάθεσή του για την προπόνηση. Το ξέρω πως ο Μάικλ θα αμφισβητήσει τα λεγόμενά μου, όμως αυτή είναι η αλήθεια».

Η αλήθεια είναι πως και οι δύο αστέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, έκαναν το γυμναστήριο… δεύτερο σπίτι τους! Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους της επιτυχίας τους. Η εμμονή για την ατομική βελτίωση. Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει αν τα όσα υποστήριξε ο Φιλ αληθεύουν. Βέβαια, ο Μπράιαντ δεν ήταν απλώς ερωτευμένος με την προπόνηση και τη γυμναστική. Είχε ψύχωση. Και το απέδειξε για πρώτη φορά, σε υπερθετικό βαθμό, πριν από δέκα χρόνια.

Το 2007, οι Λέικερς αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από τους Φοίνιξ Σανς με 4-1. Τότε ο Κόμπι εφήρμοσε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα γυμναστικής, με την κωδική ονομασία «666».

Όχι, δεν επικαλέστηκε ακάθαρτα πνεύματα. Απλά αυτός ο αριθμός αναφέρεται στην περιοδικότητα του προγράμματος που ακολούθησε ο ηγέτης των «Λιμνανθρώπων» από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2007: έξι ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, 6 μήνες το χρόνο.

Αυτό το πρόγραμμα εκγύμνασης περιλαμβάνει δύο ώρες τρέξιμο, δύο ώρες προπόνηση με μπάλα, μία ώρα αερόβια γυμναστική και μία ώρα ασκήσεις με αλτήρες και βάρη. Τα αποτελέσματα φάνηκαν τα επόμενα χρόνια. Το αν ο «Zen Master» Φιλ Τζάκσον έχει δίκιο, είπαμε, ας το κρίνει ο καθένας…

Σχετικά άρθρα