Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «fullbasket.es» ο Τζίμερ Φριντέτ τόνισε: «Είμαι χαρούμενος. Αποτελεί επιτυχία το ότι ήρθα στην Ευρώπη. Η Αθήνα είναι πανέμορφη και οι φίλαθλοι καταπληκτικοί. Προσαρμοστήκαμε εύκολα και γρήγορα με την οικογένειά μου. Εξαιρετικοί οι φίλαθλοι στην Κίνα, αλλά εδώ η παράδοση είναι μεγάλη όσον αφορά στο μπάσκετ, ενώ είναι μεγάλο και το πάθος που δείχνουν.

Είναι έντονοι οι φίλαθλοι στα παιχνίδια, σε βοηθούν να νικήσεις και καταλαβαίνουν το παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι φοβερή. Την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με τον Ολυμπιακού ήταν κτηνώδης.

Έχουμε φιλοδοξίες. Προς το παρόν έχουμε εδραιωθεί σε θέση playoffs αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Φυσικά και θα θέλαμε να βρεθούμε στο Final-4 της Κολωνίας».

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το αν προσαρμόστηκε στην Eυρωλίγκα:
«Δεν θα αρνηθώ ότι είναι διαφορετικά εδώ, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι μπάσκετ. Εδώ δεν υπάρχουν χώροι, υπάρχει περισσότερο ταλέντο και καλύτερες άμυνες. Πολλή ένταση. Η μπάλα κινείται πολύ γρήγορα και πρέπει πάντα να είσαι ενεργός. Πρέπει να είσαι συνεπής όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι αφού στην Eυρωλίγκα απαγορεύεται να χάσεις τη συγκέντρωσή σου κατά τη διάρκεια του ματς».

Για την έλευση του Ρικ Πιτίνο:
«Είναι πολύ έντονος προπονητής και μας πιέζει ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο της Eυρωλίγκας. Η πιο προφανής αλλαγή έχει να κάνει με τον ρυθμό. Παίζουμε πιο γρήγορα και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα φαίνεται. Ελπίζω να μείνει για πολλά χρόνια».

Για τα όσα είχε πει ο Πιτίνο για εκείνον και το πώς πρέπει να βελτιωθεί:
«Πάντα υπάρχει χώρος βελτίωσης. Πρέπει να παίρνω πιο γρήγορες αποφάσεις, τόσο με τη μπάλα, όσο και χωρίς τη μπάλα. Και να δημιουργήσω στο ένας εναντίον ενός. Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο».

Για τον Νικ Καλάθη:
«Είναι εξαιρετικός πόιντ γκαρντ, ίσως ο καλύτερος σε όλη την Eυρωλίγκα. Όλοι λένε για τις ασίστ του, αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι καταλαβαίνει το παιχνίδι ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Για την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό:
«Ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ήμουν τρία χρόνια στην Κίνα και ήθελα να δοκιμάσω και την Ευρώπη. Υπήρχε ενδιαφέρον εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθω. Το πλάνο της ομάδας είναι πολύ ελκυστικό και θεωρώ ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της διοργάνωσης».

Για το ΝΒΑ: «Περίμενα τηλεφώνημα μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά οι προσφορές που είχα δεν ήταν εγγυημένες. Και στην ηλικία που είμαι θέλω να παίζω. Δεν έμεινα στο ΝΒΑ γιατί έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Η ομάδα, το τάιμινγκ, το αγωνιστικό πλάνο που μπορείς να χωρέσεις. Ίσως να μην είχα την τύχη, αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω. Και ούτε θα σταματήσω».

Για τις δηλώσεις των Ομπάμα και Ντουράντ ότι είναι ο καλύτερος σουτέρ: «Ήταν τεράστιο κομπλιμέντο. Όμως όταν το έκαναν ήμουν νέος και δεν ένιωθα να βάζω πάνω μου πίεση. Νομίζω ότι τώρα η πίεση είναι μεγαλύτερη με τα social media».

Σχετικά άρθρα