Ο πρόεδρος της Basket League, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, αναφέρθηκε στη συμφωνία της ΕΡΤ με τον ΕΣΑΚΕ και ευχαρίστησε τους ιθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan Basket League. Συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει δύο πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα για το επαγγελματικό μπάσκετ.

Το πρώτο είναι η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ύστερα από είκοσι χρόνια. Ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες της Stoiximan Basket League, ενωμένες στην δύσκολη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης, βαδίζουν αποφασιστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ της χώρας.

Το δεύτερο ελπιδοφόρο μήνυμα που προκύπτει από τη νέα συμφωνία με την ΕΡΤ είναι ότι ο ΕΣΑΚΕ και η Δημόσια Τηλεόραση συνεχίζουν τη συνεργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια. Σε μια περίοδο εύλογης αβεβαιότητας, η συμφωνία με την ΕΡΤ δημιουργεί περιβάλλον σταθερότητας για τους αθλητές, προπονητές, τους εργαζόμενους των ΚΑΕ, τους ιδιοκτήτες και τις ομάδες.

Η ΕΡΤ είναι το «σπίτι» του επαγγελματικού μπάσκετ. Χάρις στη Δημόσια Τηλεόραση και τις νέες τεχνολογίες που εκείνη αξιοποιεί, το μπάσκετ και το πρωτάθλημά μας μπαίνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι στη χώρα μας και το εξωτερικό. Και είναι πολύ σημαντικό για μας ότι ο απόδημος ελληνισμός έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την Βasket League και, μέσω του αθλητισμού, να διατηρεί άρρηκτους τους δεσμούς με την πατρίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γιώργο Γαμπρίτσο και την Πολιτεία, τον αρμόδιο για την ΕΡΤ Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, γιατί επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη στήριξή τους στο ελληνικό μπάσκετ και επιβραβεύουν με τη συμφωνία αυτή την τεράστια προσφορά του αθλήματός μας στην ελληνική κοινωνία».

Σχετικά άρθρα