Στον… αέρα είναι η συνέχεια του πρωταθλήματος της Basket League εξαιτίας του κορωνοϊού, ωστόσο καμία οριστική απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί άμεσα.

Αυτό δήλωσε το Σάββατο (14/3) στον Alpha 98.9 ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, που ανέφερε αρχικά:
«Προσευχόμαστε να είναι όλος ο κόσμος καλά. Βιώνουμε μια μεγάλη στιγμή σε όλο τον κόσμο και θα πρέπει να πειθαρχήσουμε και να ακολουθούμε όλες τις των ειδικών για να μην θρηνήσουμε και άλλους. Προέχουν άλλα πράγματα.

Βιώνουμε μια πανδημία. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. πήραμε μια απόφαση να διακόψουμε το πρωτάθλημα ως τις 30 Μαρτίου και ανάλογα με τις εξελίξεις το βλέπουμε. Μιλάμε με ιδιοκτήτες ομάδων, ΦΙΜΠΑ και υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι πρόωρο να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Δουλεύουμε κάθε μέρα και επικοινωνούμε με όλους τους φορείς και εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Πρώτο μας μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Κοιτάξτε το χειρότερο σενάριο είναι να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς. Δεν πρέπει να βιαστούμε και να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις. Θα πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις.

Το θέμα μιας απόφασης έχει αντίκτυπο σε πολλά κομμάτια. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα ξεπεράσουμε αυτό το παγκόσμιο γεγονός».

Σχετικά άρθρα