Η Γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ, με ανακοίνωση της, ενημέρωσε πως ο Ερτέλ γνώριζε εξ αρχής τις συνέπειες της υπογραφής με ρώσικο σύλλογο και πως είχε υπογράψει ένορκη δήλωση δέσμευσης μη μετακίνησης στην Ρωσία, ενώ τόνισε πως πλέον ο Γάλλος, ο οποίος ανακοινώθηκε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν τηρεί τα κριτήρια για να ενισχύσει την προσπάθεια των “τρικολόρ” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώθηκε ότι ο σύλλογος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή του Τομά Ερτέλ, για συμβόλαιο ενός έτους με option ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.

Αν και ισχύει ότι η FFBB ενημερώθηκε ότι ο Τομά Ερτελ είχε επαφές με ξένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, σε καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε ότι είχε υπογραφεί ή θα υπογραφόταν συμβόλαιο με ρωσικό σύλλογο.

Ο παίκτης είχε υπογράψει ένορκη δήλωση κατά την έναρξη προετοιμασίας της γαλλικής εθνικής ομάδας στα τέλη Ιουλίου, αναφέροντας ότι δεν είχε δεσμευτεί και ότι δεν σκόπευε να υπογράψει σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα.

Εάν ο Τομά Ερτέλ έπαιζε για τη Ζενίτ, αυτή η δέσμευση δεν θα τηρούνταν και ο πόιντ γκαρντ δεν θα τηρούσε πλέον τα κριτήρια επιλογής για τις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία στις 28 Ιουλίου».

Σχετικά άρθρα