Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν στις 20:10 από τον Χρήστο Στυλιανίδη. Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε, είχε αφήσει ανοιχτό το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.
Ειδικώς τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων που κάνουν λόγο για σφοδρά καιρικά φαινόμενα τις βραδινές ώρες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και να επαναληφθούν εικόνες χάους, όπως αυτές στην Αττική Οδό.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό οδηγών στην Αττική οδό. “Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό” αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά άρθρα