Ο Στέφαν Γιάνκοβιτς αναφέρθηκε στην καριέρα του και το πέρασμά του από την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι ήταν η καλύτερη λύση για τον ίδιο να αποχωρήσει από την Ένωση.

Αναφορικά με το πέρασμά του από την ΑΕΚ ο 26χρονος φόργουορντ δήλωσε: «Αποφασίστηκε ότι μετά το τέλος εκείνης της σεζόν θα πήγαινα στην Ελλάδα δανεικός, μαζί με τον Σάκοτα. Ωστόσο, εδώ είναι η ειρωνεία, ο Σάκοτα πήγε στον Ερυθρό Αστέρα. Μου είπε ανοιχτά «Παιδί μου, δεν μπορώ να αρνηθώ αυτή την προσφορά». Ο Σάκοτα είναι πραγματικά σπουδαίος στην Ελλάδα και έχω μια πολύ καλή γνώμη γι αυτόν. Είναι παρόμοιο με την Σερβία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει υπομονή και πάντα υπάρχει πίεση.

Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι, αυτομάτως σε ανεβάζουν στους ουρανούς και όταν χάνεις ένα παιχνίδι, είναι σαν να χάνεις 10. Δεν ήταν εύκολο να το αντιμετωπίσω. Όταν τραυματίστηκα στην ΑΕΚ, επέστρεψα στο Βελιγράδι. Ήμιουν εκεί σε μερικά παιχνίδια της Παρτιζάν. Ωστόσο, σκέφτηκα πως ήταν καλύτερο να φύγω από την Ελλάδα, πήγα στην Αμερική και κατά κάποιο τρόπο κατέληξαν αν παίζω στην G-League. Χωρίς δίλημμα, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από το πώς έπαιξα και προπονήθηκα εκεί, αλλά και πάλι τραυματίστηκα. Χτύπησα το πόλι μου τη στιγμή που βρισκόμουν στα πρόθυρα ενός 10ήμερου συμβολαίου με τους Ουίζαρντς.

Μετά ήρθε η πανδημία, όλα σταμάτησαν και αυτό ήταν. Αυτές είναι εμπειρίες που με έχουν κάνει πιο σκληρό και με προετοιμάζουν για την επόμενη πρόκληση. Αντικειμενικά, έχω άλλα δέκα χρόνια καριέρας που θέλω να εκμεταλλευτώ στο έπακρο».

Σχετικά άρθρα