Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το φετινό τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος», την αλλαγή ηγεσίας στην Euroleague, το ΟΑΚΑ, το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ενώ δεν άφησε και ασχολίαστα όσα λέγονται τους καλοκαιρινούς μήνες για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Πλέον το τουρνουά αυτό έχει γίνει θεσμός. Είναι μία καλή ευκαιρία οι νέοι να μαθαίνουν, αλλά και οι παλιότεροι να θυμούνται τι προσέφερε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ευχαριστώ τις ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε αυτό το τουρνουά, όπως τις Εφές, Αρμάνι και Μακάμπι που ήρθαν φέτος. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει. Ελπίζω, τις επόμενες ημέρες να δούμε πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ. Ευχαριστώ όλους όσους συνέλαβαν στην οργάνωση του τουρνουά. Φέτος κάνουμε κι εμείς μια νέα προσπάθεια, όπως και η Μακάμπι. Εύχομαι μία σεζόν μακριά από τραυματισμούς».

Για την αλλαγή της ηγεσίας της Euroleague: «Οι αλλαγές γίνονται πάντα για το καλύτερο. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, σαν αθλητής έχει μείνει στην ιστορία και ελπίζω να κάνει το ίδιο και σαν παράγοντας. Η προηγούμενη διοίκηση δεν άφησε πολύ ψηλά τον πήχη, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να τα πάει κάποιος καλύτερα. Του εύχομαι τα καλύτερα, και ελπίζω να έχουμε ένα καλύτερο προϊόν από αυτό που είχαμε τα προηγούμενα 20 χρόνια».

Για το ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Καλό είναι να μην κρίνουμε κάθε καλοκαίρι, αν μέναμε στα συμπεράσματα του καλοκαιριού τότε κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός θα ήταν νταμπλούχος και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πρέπει να κρίνουμε όταν οι ομάδες κάνουν προπονήσεις και έχουν αγώνες μαζί. Τα υλικά μπορεί να είναι καλά ή κακά, ο μάγειρας είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι. Ό,τι και να πω εγώ θα είναι απλώς η άποψη ενός ανθρώπου που παρακολουθεί μεταγραφές να γίνονται».

Για το ΟΑΚΑ: «Στις 19 Μαΐου βγήκε ο νόμος ότι το ΟΑΚΑ θα περάσει στα χέρια του Παναθηναϊκού. Είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό και περιμέναμε το ΟΑΚΑ να είναι τώρα καταπράσινο και με κάποιες σουίτες, ωστόσο σε αυτό μείναμε λίγο πίσω. Ελπίζω σε άμεσο χρονικό διάστημα το ΟΑΚΑ να περάσει στα χέρια του Παναθηναϊκού, ώστε ο σύλλογος να έχει στην κυριότητα του το γήπεδο στο οποίο ανδρώθηκε και πήρε τα έξι ευρωπαϊκά. Αφού υπάρχει ο νόμος και η θέληση, νομίζω πρέπει απλώς να κάνουμε λίγη υπομονή».

Σχετικά άρθρα