Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε διαδικτυακά για όλη τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Έχω μάθει από το σπίτι μου να σέβομαι τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έτσι έκανα και όταν είπα ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για το PAO Alive και τον Βοτανικό ότι θα φύγω. Πέρυσι τέτοια εποχή βγήκα και ανέφερα όλους τους λόγους, για τους οποίους φεύγω. Όντως, έφυγα. Επειδή, όμως, το αίμα – νερό δεν γίνεται, δεν μπορώ να μη διαβάζω για την ομάδα που αγαπώ. Όμως κάποιοι με εμπλέκουν είτε επειδή είναι βαλτοί, είτε γιατί πληρώνονται από τους Αγγελόπουλους, είτε γιατί είναι εσωτερικοί εχθροί, είτε γιατί θέλουν να δημιουργήσουν ζημιά.

Η κριτική είναι απόλυτα σεβαστή. Έχω αποφασίσει να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Λογικό να έχω κριτική. Αλλά την λάσπη δεν την έχω αφήσει ποτέ, ούτε θα την αφήσω τώρα. Είπα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τον Παναθηναϊκό. Ούτε το 2012 ήθελα, για λόγους που έχω αναφέρει. Δεν έβλεπα διάδοχη κατάσταση και μπήκα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Τα αποτελέσματα κρίνουν αν είχες επιτυχία ή αποτυχία. Κάποιοι θα πουν ότι δεν πήραμε ευρωπαϊκά, κάποιοι ότι κρατηθήκαμε σε υψηλό επίπεδο, κατακτήσαμε τίτλους και ρίξαμε τον Ολυμπιακό στην Α2.

Δημιουργήθηκαν εντυπώσεις και προσδοκίες ότι θα ασχοληθώ ξανά. Όχι από εμένα. Με τιμά ότι πολλοί θέλουν να ασχοληθώ ξανά, σημαίνει πως θεωρούν ότι ήταν επιτυχημένο αυτό που έκανα, αλλά δεν έδωσα εγώ τέτοιο δικαίωμα. Μου λένε για τον Χεζόνια, εγώ το διάβασα στο SDNA. Δεν ήξερα ότι θα έρθει, δεν τον πλήρωσα εγώ. Μόνο υποστήριζα την ομάδα από μακριά, λόγω κορωνοϊού. Δεν πήγαινα στο γήπεδο.

Ευχαριστώ όσους ανέλαβαν την ομάδα πέρυσι. Τους μίλησα για κάποια ανοιχτά θέματα. Ευρωλίγκα, Θύρα 13, ΕΟΚ, Ολυμπιακός Α2 κλπ. Είπα ότι με την Ευρωλίγκα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν για το καλό της ομάδας, το ίδιο και με τη Θύρα 13. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του. Ο κόσμος κάνει τις ομάδες. Δεν μπορούσα να στερήσω από χιλιάδες κόσμου κάτι, επειδή καπηλεύονται κάποιοι τη Θύρα 13. Είχα όμως έναν όρο. Στο θέμα του Ολυμπιακού και της Α2 δεν ακουμπάτε, είναι δικό μου θέμα. Δεν θα επέτρεπα να τον δω ξανά στην Α1 από το παράθυρο. Δεν θα γίνει ό,τι γίνεται στα άλλα αθλήματα, με πέναλτι έξω από την περιοχή και την μπάλα εκτός γραμμής στο βόλεϊ».

Σχετικά άρθρα