Η ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο ύψους 10 εκ. ευρώ, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να παίρνει θέση κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων.

Κατά την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η επένδυση, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για το διάστημα 2021- 2022, που “έτρεξε” η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και rebate σε επίπεδο Ομίλου, αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές.

Την τελευταία επταετία οι υποχρεώσεις του Ομίλου σε clawback και rebate ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι τα μη βιώσιμα βάρη για τα οποία φωνάζουμε, που φορτώνει το clawback στις φαρμακευτικές εταιρείες, μέσα στα δέκα χρόνια της εφαρμογής του. Είναι ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν στους εργαζομένους, σε νέες προσλήψεις, σε περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών, αλλά και των κοινωνικών δράσεων» και πρόσθεσε: «Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ επενδύουμε στην Ελλάδα.

Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας».

Σχετικά άρθρα