Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε διαδικτυακά για όλη τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό, δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την πώληση της ΚΑΕ και τις κατηγορίες για… παρκάρισμα των μετοχών: «Είμαι καλός οδηγός, ξέρω να παρκάρω. Οι μετοχές δεν παρκάρονται, είναι προς πώληση. Υπήρχαν δύο συζητήσεις με Έλληνες. Η μία με έναν από τους τρεις πιο πλούσιους Έλληνες και η άλλη με μια μεγάλη εταιρεία. Μου είπαν: “Γιαννακόπουλε μπαίνουμε, να αγοράσουμε, αλλά με εσένα μπροστά”. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να αγοράσει. Δύο συζητήσεις υπήρξαν. Μου είπαν ότι θέλω να μείνω μπροστά. Μου είπαν: “Πρόεδρε, όταν σε εσένα κάνουν αυτά στο σπίτι σου, πώς να μπούμε εμείς μπροστά; Σε χρειαζόμαστε ως ασπίδα”. Δεν έφυγα γιατί δεν έχω λεφτά. Όσα γουστάρω μπορώ να βάλω. Δεν θέλω να έχω άλλη σχέση με αυτό. Είναι ασύμβατος ο χαρακτήρας μου με αυτά που γίνονται μέσα στον Παναθηναϊκό. Δύο Έλληνες μου το είπαν, τους είπα ότι έχω αποφασίσει να απεμπλακώ εντελώς. Η ομάδα είναι προς πώληση, 25 εκατομμύρια ευρώ. Θα έρθει να πάρει κάποιος τον Παναθηναϊκό, ένα από τα μεγαλύτερα brand names της Ευρώπης, που έχει χτιστεί με εκατομμύρια, αίμα, ιδρώτα και υγεία. Όποιος πάρει τον Παναθηναϊκό θα έχει οφέλη, όλοι το καταλαβαίνουμε. Can you imagine? Η ομάδα είναι προς πώληση σε πάρα πολύ καλή τιμή. Οι ορκωτοί λογιστές, η Deloitte μου βγάζει την αξία της ΚΑΕ στα 75 εκατ. ευρώ. Όποιος έχει άλλη εικόνα να βγει να με διαψεύσει. Όσοι λένε ότι δεν πουλάω να βγουν να με διαψεύσουν. Εδώ είμαι. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου».

Για τη Θύρα 13: «Δεν έχω να βρω τίποτα με τη Θύρα 13. Έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Σέβομαι ό,τι κάνουν. Δεν με αφορά, δεν με ακουμπάει. Καλά να είναι, υγεία να έχουν. Δεν με αφορούν.

Για το αν έφυγε λόγω της Θύρας 13: «Καμία 13 δεν φταίει που έφυγα από το μπάσκετ. Ο λόγος που έφυγα από τον Ερασιτέχνη ήταν αυτός, γιατί δεν ήθελα να είμαι σε επαφή με τέτοια άτομα. Είναι δικαίωμά μου».

Για το αν μίκρυνε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό: «Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Κατ’ εμέ είμαι επιτυχημένος και πολύ ικανοποιημένος. Στη δυσκολότερη εποχή για την Ελλάδα, με την Ευρωλίγκα κόντρα, παίρναμε το ένα νταμπλ μετά το άλλο μέσα στο ΣΕΦ και διαλύσαμε τον Ολυμπιακό. Να λέτε ό,τι θέλετε, ψέματα να μην λέτε».

Για τους επιφανείς Παναθηναϊκούς: «Υπήρξαν δύο που ενδιαφέρθηκαν. Μου είπαν: “Αν σε εσένα, στον γιο του Παύλου, με όσα έχετε κάνει ως οικογένεια και εσύ προσωπικά, ήρθαν σπίτι σου και πετούσαν πέτρες, εμείς πώς θα προστατευτούμε;”. Σας το είπα. Ξέρετε ποιοι είναι οι γνωστοί Παναθηναϊκοί. Ρωτήστε τους γιατί δεν αγοράζουν».

Για τον Αλαφούζο: «Την έχω πει πάρα πολλές φορές, δεν είναι η ώρα τώρα, ούτε θα λύσει κάτι. Είχαμε δώσει τα χέρια και μου είπε Δημήτρη άλλαξα γνώμη, ή θα τη δώσω την ομάδα Παϊρόζ ή θα την αφήσω μέχρι να ξεχρεώσει. Λάθος για μένα παναθηναϊκά, αλλά αυτή ήταν η απόφασή του».

Για το αν θα του ζητούσε συγγνώμη η Θύρα 13: «Το είπα ξεκάθαρα. Δεν θέλω να ασχοληθώ ποτέ με τον Παναθηναϊκό. Αν ποτέ ήθελα, ναι, θα χρειαζόταν να έβγαινε δημοσίως η Θύρα 13 και να ζητούσε συγγνώμη για όσα έχει πει λανθασμένα για μένα. Μην σταθούμε εκεί, όμως. Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ. Την πονάω την ομάδα και θα την πονάω όλη μου τη ζωή. Βοηθάω την ομάδα, γι’ αυτό προσπαθώ να πάρω το ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό ζήτησα από Διαμαντίδη και Αλβέρτη να είναι μπροστά. Γι’ αυτό έβαλα το πιο μεγάλο στέλεχος των επιχειρήσεών μου, τον Τριαντόπουλο στην ομάδα».

Για τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές: «Συζητήσεις έχουν γίνει με επενδυτές, με δύο Έλληνες. Τα είπα και πριν. Ήθελαν να είμαι μπροστά. Δεν το συζητάω. Μιλάμε και με 15 ομίλους εκτός Ελλάδας. Υπήρχε κορωνοϊός, γίνονται πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σύντομα θα υπάρξουν νέα, θετικά, είμαι ο πρώτος που το θέλω. Το δικό μου κομμάτι της έμπρακτης στήριξης προς την ομάδα έχει κλείσει».

Για το μέλλον της ομάδας: «Δεν θέλω να παραμείνω στην ομάδα, καθόλου. Μακάρι να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος, με όρεξη. Μακάρι να έρθει και ο Λάτσης. Ήρθε ένας από τους τρεις πιο δυνατούς Έλληνες οικονομικά. Αλλά, μου ζήτησε να είμαι μαζί του. Δεν μπορώ να είμαι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, με τίποτα».

Σχετικά άρθρα