Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ ενόψει της κλήρωσης των διαιτητών για το Game 4 του ΣΕΦ (Τετάρτη, 12/6, 21:15), όπου έδωσε το «παρών» και ο Χρήστος Μπαφές από πλευράς Ολυμπιακού.

Οι διαιτητές που προέκυψαν είναι οι Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης και Θεονάς, όμως την παράσταση έκλεψαν όσα είπε ο Δ. Γιαννακόπουλος στον αθλητικό διευθυντή της ερυθρόλευκης ΚΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε στον Χρήστο Μπαφέ πως δεν καταλαβαίνει «γιατί πλακωνόμαστε». «Δεν καταλαβαίνω γιατί πλακωνόμαστε. Για το καλό του αθλήματος, για το καλό των χορηγών; Κόψατε τους δημοσιογράφους από το τσάρτερ επειδή δεν έγραψαν αυτά που έκανα με την Μακάμπι. Τι έκανα εγώ στους Αγγελόπουλους; Μα την Παναγία, θέλω οι άνθρωποι να είναι καλά» είπε συγκεκριμένα.

«Ήρθαμε εδώ να δούμε τα κατσαρολικά, πώς τα κάνουν για να καταλάβουμε πώς βγαίνουν οι κληρώσεις των διαιτητών, να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια στο πώς σφυρίζει πχ η κ. Τσαρούχα όταν κάνει έτσι ο Ναν ζητώντας φάουλ και παίρνει τεχνική ποινή, ενώ κάνοντας ακριβώς την ίδια κίνηση ο Γκος δεν παίρνει τεχνική. Θέλουμε να καταλάβουμε ποια είναι τα κριτήρια. Έγινε μέσα η διαδικασία, έχουν βγει τρεις διαιτητές, θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούν αυτή τη φορά στο ύψος των απαιτήσεων ενός τόσο κρίσιμου αγώνα.

Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο αυτά, είναι και το κομμάτι της καταγραφής των υβριστικών, εγώ ξέρω πως την πέμπτη φορά πρέπει να σταματήσει ο αγώνας. Γιατί δεν τα καταγράφουν, το φύλλο αγώνα ανοίγει μία ώρα πριν το ματς και τελειώνει μία ώρα μετά. Είμαι πολύ περίεργος αύριο θα καταγραφούν τα υβριστικά συνθήματα; Γιατί ο Παναθηναϊκός δε θα είναι διατεθειμένος Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι διατεθειμένος να μείνει εντός αγωνιστικού χώρου.

Τα σφυρίγματα; Θα μπορούσα εγώ με τα πράσινα γυαλιά μου να τα βλέπω έτσι, θα μπορούσε κάποιος άλλος με τα κόκκινα να τα δει διαφορετικά. Αλλά τον κανονισμό πρέπει να τον ακολουθούμε όλοι μας. Άρα, θα καταγραφούν όλα τα υβριστικά συνθήματα; Θα διακόψει, όποιος διαιτητής, στο 5ο σύνθημα να αδειάσει το γήπεδο; Θα διακόψει στο 6ο ή στο 7ο, όποτε λέει ο κανονισμός;

Εγώ εκεί θα είμαι και θα τα μετράω ένα-ένα. Και ελπίζω με παρουσία εισαγγελέα. Επίσης, ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να φύγουμε και εμείς μία φορά από το ΣΕΦ στο τέλος του αγώνα, γιατί εγώ έχει χρειαστεί δύο φορές να φύγω στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτό δεν θα γίνει αύριο. Περιμένω και από την πολιτεία, πρωτίστως, αλλά και από τον Ολυμπιακό, να σεβαστεί τους φιλοξενούμενους του. Όπως κάνει ο Παναθηναϊκός».

Σχετικά άρθρα