Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που με ανοιχτή του επιστολή προς όλες τις ομάδες της Euroleague ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να σεβαστεί την τιμωρία που του επιβλήθηκε μέχρι το τέλος της σεζόν (2017-2018) και ότι θα έδινε κανονικά το «παρών» στο ΟΑΚΑ την ίδια μέρα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και στα υπόλοιπα ματς.

Όπως τόνισε, θεώρησε ότι τιμωρήθηκε ως… πατέρας, καθώς το μόνο που έκανε κατά το… ξέσπασμά του, όπως αναφέρει η Euroleague, ήταν να υπερασπιστεί την οικογένειά του.

Αναλυτικά η επιστολή του: «Αγαπητή μπασκετική κοινότητα,

«Όπως όλοι γνωρίζετε, έχω τιμωρηθεί παράνομα από την Ευρωλίγκα, μία εταιρία όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods βρίσκεται ανάμεσα στους ιδιοκτήτες, με πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και 60.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο λόγος για αυτό είναι το λεγόμενο ξέσπασμά μου μετά την είσοδο 30,000 «φιλάθλων του μπάσκετ» στον λογαριασμό του Instagram της 11χρονης κόρης μου και την απείλησαν, μαζί με την σύζυγό μου και τον γιο μου (τα στοιχεία έχουν δοθεί στην Ευρωλίγκα).

Είμαι σίγουρος πως όποιος από εσάς ήταν στη θέση μου θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για να προστατέψει την οικογένειά του. Αυτός ήταν ο λόγος της τιμωρίας μου. Τιμωρήθηκα ως πατέρας και όχι ως μέλος ενός αθλητικού συλλόγου.

Εξαιτίας όλων αυτών, δεν θα συμμορφωθώ με την ποινή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πρόστιμα 30-280 χιλιάδων ευρώ για κάθε φορά που παρακολουθώ τον σύλλογο στον οποίο επενδύω χρόνο, ενέργεια και χρήματα.

Κύριε Μπαρτομέου και όλα τα μέλη της μπασκετικής κοινότητας, ελπίζω να νιώσετε καλά με την απόφασή μου και περισσότερο από όλα ελπίζω να… νιώσετε αφοσίωση (σ.σ. “feel devotion”, το μότο της Ευρωλίγκας).

Με ευχαριστίες,

Δημήτρης Γιαννακόπουλος».

Σχετικά άρθρα