Ο Νέβεν Σπάχια παραχώρησε συνέντευξη στη Mozzart Sport και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους νατουραλιζέ παίκτες των Εθνικών ομάδων που αγωνίζονται στο Eurobasket 2022.

«Είμαι ενάντια των ξένων στις Εθνικές ομάδες. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία βάση. Αλλά αν όλοι: το κοινό, τα Μέσα ενημέρωσης και οι παίκτες έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να παίξει κάποιος ξένος, τότε εντάξει» είπε ο πολύπειρος Κροάτης τεχνικός, που δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στον Τζαλίν Σμιθ, νατουραλιζέ της πατρίδας του λέγοντας πως έχει ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας.

Αναφορικά με την Εθνική Ελλάδας, είπε πως: «Βλέπω ότι η Ελλάδα παίζει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που κερδίζει μόνος με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν αυτός είναι ο στόχος της Eθνικής ομάδας, εντάξει, αλλά είμαι εναντίον του» εξήγησε.

Τονίζοντας παράλληλα πως δεν θα ήθελε να δει κάποιον ξένο παίκτη στην ομάδα της Σερβίας: «Η εθνική ομάδα είναι στην πραγματικότητα η ταυτότητα μιας σχολής μπάσκετ, ενός έθνους και ενός πολιτισμού… Αν η Σερβία έφτανε σε αυτό το στάδιο για να πολιτογραφήσει έναν ξένο, τότε εγώ και οι ομοϊδεάτες μου θα συνθηκολογούσαμε. Ελπίζω ειλικρινά να μην συμβεί. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο για ορισμένες εθνικές ομάδες, στις οποίες δυστυχώς είμαστε και εμείς (Κροατία). Δεν καταφέραμε να βγάλουμε πλέι μέικερ για 15-20 χρόνια. Αλλά ελπίζω ειλικρινά ότι η Σερβία, ως δύναμη του μπάσκετ, δεν θα το επιτρέψει ποτέ».

«Είναι αστείο για μένα όταν παρακολουθώ την παρουσίαση Εθνικών ομάδων, όπου παίζονται Εθνικοί Ύμνοι πριν από το παιχνίδι και η κάμερα περνάει από τον παίκτη, ο οποίος δεν ξέρει καν πώς να μιλήσει τη γλώσσα, ούτε ξέρει τις λέξεις του ύμνου… Γι’ αυτό έχουμε συλλόγους. Ας παίξουν εκεί πέντε, επτά, οκτώ ξένοι, ωστόσο, οι εθνικές ομάδες είναι Εθνικές ομάδες για κάποιο λόγο» δήλωσε επίσης στην συνέντευξή του ο Σπάχια.

Σχετικά άρθρα