Λεπτομέρειες από την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Θον Μέικερ αποκάλυψε η Αμερικανίδα συγγραφέας Μίριν Φέιντερ.

«Ο Γιάννης έδινε το καλό παράδειγμα και με την ίδια την απόδοσή του. Σε έναν αγώνα με τους Πίστονς, μοίραζε ασίστ με το τσουβάλι στον Μέικερ, ο οποίος ήταν καυτός και έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, ακόμα και στον αιφνιδιασμό. “Γιέεεααααα” ζητωκραύγαζε ο Γιάννης.

Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, ο Μέικερ σούταρε airball και κατέβασε το κεφάλι ντροπιασμένος. Όταν ο Γιάννης τού ξανάδωσε την μπάλα, ο Μέικερ προτίμησε να την επιστρέψει στον αποστολέα παρά να δοκιμάσει σουτ. “Πάρ’ την και σούταρε!” του φώναξε ο Γιάννης. Αλλά ο Μέικερ πήγε πάλι πάσο, εξοργίζοντας τον συμπαίκτη του» αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο της «Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια».

«”Άκου!” του είπε ο Γιάννης στο επόμενο τάιμ-άουτ. “Όταν είσαι ελεύθερος, οφείλεις να σουτάρεις. Δεν με νοιάζει αν φοβάσαι, στα τέτοια μου αν θα το χάσεις! Όσες φορές κι αν αστοχήσεις, πρέπει να συνεχίσεις να εκτελείς. Αν ξαναδιστάσεις, θα σου ρίξω μπουνιά!”. Ο Μέικερ γούρλωσε τα μάτια έκπληκτος και κατάλαβε ότι ο Γιάννης δεν αστειευόταν. Έμοιαζε έτοιμος να του δώσει μπούκετο» γράφει η Φέιντερ.

Σχετικά άρθρα