Στην COSMOTE TV μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket, αλλά και στις επόμενες δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αναλυτικά όσα είπε ο Greek Freak:

«Είμαι καλά σωματικά, το ίδιο και πνευματικά. Υπομονή για τη σεζόν, μακάρι να είμαστε υγιείς και να πάμε καλά με τους Μπακς. Πιστεύω ότι κάθε χρόνο 5-6 ομάδες έχουν πιθανότητες για τον τίτλο και είμαστε μία από αυτές. Είναι πολύ καλό που κρατήσαμε τους ίδιους παίκτες, είμαστε δεμένοι και ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς.

Με βοηθούν οι μικρότερες αποστάσεις σε διοργανώσεις σαν το EuroBasket, στη ρακέτα μπορεί ο αμυντικός να μείνει 24 δευτερόλεπτα. Με βοηθάει αυτό το μπάσκετ, αν βρεις φάσεις στο FIBA basketball, είναι πιο εύκολο να το κάνεις στο NBA. Η Εθνική τα έδωσε όλα, υποσχεθήκαμε ότι θα τα δώσουμε όλα και αυτό το κρατήσαμε πιστεύω. Είναι βήματα, έχουμε να κερδίσουμε μετάλλιο από το 2009, αυτό δεν θα γίνει ξαφνικά. Φέτος κάναμε ένα πολύ καλό βήμα, η ομάδα έγινε καλύτερη στο πως προπονήθηκε, στο πως ταξίδευε.

Θα έχουμε κι άλλη ευκαιρία στο Παγκόσμιο και μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Δεν αλλάζει ο στόχος, χτίσαμε κάτι πάρα πολύ καλό παίκτες και παιδιά, νιώθαμε και την αγάπη από τον κόσμο. Μας παρακολουθούσαν κι αυτό ήταν πολύ ωραίο. Παλιότερα όταν χάναμε νιώθαμε στενοχωρούσαμε τον κόσμο, φέτος ένιωσα ότι δώσαμε ελπίδα στον κόσμο. Μακάρι να κάνουμε μια επιτυχία και να δώσουμε χαρά σε όλους. Και στους εαυτούς μας. Αυτή την αγάπη δεν την είχα νιώσει και ήταν κάτι πάρα πολύ ωραίο.

Είναι βαριά η φανέλα της Εθνικής, μου αρέσει. Έχω παίξει με τη φανέλα των Μπακς για 10 χρόνια, όμως το να παίζεις με την φανέλα της Εθνικής είναι διαφορετικό. Ακούς τον εθνικό ύμνο, παίζεις για κάτι. Με έκανε να αγαπήσω πάλι το μπάσκετ. Ξυπνάς με ένα άγχος, αλλά λες ότι αν τα καταφέρεις, θα δώσεις χαρά σε εκατομμύρια κόσμο. Θέλω να παίξω για πολλά χρόνια. Το να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι τρομερό, όμως υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να δουλέψουμε και να ετοιμαστούμε ξανά».

Σχετικά άρθρα