Στον τρόπο αναγραφής του επώνυμού του στο ελληνικό διαβατήριο αναφέρθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Το πραγματικό μου επίθετο είναι «Adetokunbo». Έτσι γράφεται, αλλά με το ελληνικό αλφάβητο έπρεπε να γραφτεί διαφορετικά. Είναι σαν να παίρνεις κινέζικο διαβατήριο. Καλείσαι να τους δείξεις το πρώτο έγγραφο που έχεις. Αν έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό γέννησής σου στην Ελλάδα, έτσι ονομάζεσαι και έτσι θα γράφεται το όνομα στη φανέλα.

Ξέρω πώς γράφεται το όνομά μου: A-D-E-T-O-K-U-N-B-O. Αυτό είναι το όνομα που μου έδωσε ο πατέρας μου. Ήταν σημαντικό για μένα να το έχω στην πλάτη μου. Δεν έχω πολλές ευκαιρίες να φορέσω στη φανέλα μου το επώνυμό μου γραμμένο με αυτόν τον τρόπο, οπότε ήταν μια ωραία εμπειρία να το έχω στο φούτερ. Η μαμά μου το λάτρεψε» δήλωσε ο «Greek Freak» μιλώντας στο αμερικανικό «Esquire».

Σε ερώτηση για το αν θα σκεφτόταν ποτέ να το χρησιμοποιήσει στη φανέλα του στο NBA, ο ηγέτης των Μπακς απάντησε: «Δεν νομίζω ότι μπορώ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όποιο όνομα υπάρχει στο διαβατήριο. Δεν μπορείς απλά να το αλλάξεις. Ακόμα και αν μπορούσα, θα έπρεπε να αγοράσω κάθε φανέλα που δεν έχει πουληθεί από την τσέπη μου. Δεν νομίζω ότι θέλω να πάω να αγοράσω όλες αυτές τις φανέλες. Προτιμώ να εξοικονομήσω τα χρήματά μου και να πάω όλα τα παιδιά μου στη Disney”, ξεκαθάρισε.

Πηγή: pickandroll.gr

Σχετικά άρθρα