Στον Λίνο Γαβριήλ εναποθέτει τις ελπίδες της για επιστροφή στην κορυφή η υπερδύναμη του Μπαχρέιν, η οποία μετά από 5 διαδοχικά πρωταθλήματα και 21 συνολικά, την τελευταία τριετία θυμίζει… πληγωμένο θηρίο, έχοντας χάσει τα σκήπτρα της και ο Ελληνοκύπριος προπονητής φαντάζει ο ιδανικός άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Η πορεία του και τα όσα έχει πετύχει… μιλάνε από μόνα τους και αποτελούν τα ιδανικά τεκμήρια προς επίρροσην της επιλογής που έγινε και του υψηλού συμβολαίου που του δόθηκε, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προσέγγιση από τη διοίκηση.

13 τίτλους και 20 τελικούς μετράει στο παλμαρέ του ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος, πέραν της εντυπωσιακής του πορείας σε Ευρώπη και Αφρική, πριν τέσσερα χρόνια είχε βρεθεί στην Ασία και στον πάγκο της Άχλι, απέκλεισε την ισχυρή Μουχάρακ του Ράικο Τόρομαν με ανατροπή και στους τελικούς, παρά την τεράστια διαφορά μπάτζετ και ποιότητας παικτών… έβγαλε τα άντερα στην Μανάμα μέχρι η τελευταία να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Οι παράγοντες των επί σειρά ετών πρωταθλητών είχαν βάλει στο μπλοκάκι τους τον κόουτς Γαβριήλ λόγω του μοντέρνου και πειθαρχημένου μπάσκετ που έπαιξε, παρακολούθησαν την πορεία του στην Α1 Ελλάδας με Πανιώνιο και Λάρισα και… χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή, προσφέροντάς του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, φέρνοντάς τον πίσω στο Μπαχρέιν.

Βέβαια, πέραν του οικονομικού, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το κίνητρο που του έδωσε η Μανάμα, η οποία θα τον στηρίξει με ένα αυξημένο μεταγραφικό μπάτζετ για να δημιουργηθεί καλύτερο ρόστερ. Τρία χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κύπρου θα επιχειρήσει να γιατρέψει τις… πληγές που υπάρχουν, να διαχειριστεί το ελλειμματικό σε ποιότητα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ρόστερ και να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την κορυφή. Εξάλλου, είναι γνωστή η… αλλεργία του στην ήττα και το πνεύμα νικητή που τον έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Εξ’ ου και επιλέχθηκε για έναν πάγκο τον οποίο διεκδίκησαν φέτος σημαντικά ονόματα, ενώ κατά το παρελθόν τον έχουν τιμήσει σημαντικά ονόματα όπως ο Μάριο Πάλμα, ο Σαμ Βίνσεντ, ο Ντράγκαν Ράτσα, ο Ράικο Τόρομαν κ.ά.

Σχετικά άρθρα