Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Euroleague το 2019 με τον Στιβ Γιατζόγλου το αποδίδει αυτό όχι τόσο σε αγωνιστικούς παράγοντες.

«Πιστεύω, ότι η καθίζηση του Ολυμπιακού έχει σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκε τις εν ελλάδι του υποχρεώσεις. Υπάρχει ένα ρητό που λέει, ότι “αν παίξεις μπορεί να χάσεις, αν δεν παίξεις, έχεις ήδη χάσει”. Η απόφαση να μην κατεβεί στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τα παράπονα περί αδικίας από τους διαιτητές και διάφορες άλλες δικαιολογίες έριξαν ένα αρνητικό πέπλο πάνω στην ομάδα. Καλώς ή κακώς αυτήν τη στιγμή δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό να γκρινιάζει για τη διαιτησία. Και τί έγινε που αδικείται από τη διαιτησία; Αυτή η συμπεριφορά δεν ταιριάζει στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το να μην κατεβεί να παίξει δημιούργησε αρνητικές συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι. Για να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ορισμένοι λένε, ότι δεν κατέβηκε επειδή φοβάται τον Παναθηναϊκό. Έτσι δεν είναι; Μια μερίδα φιλάθλων αυτό θα πει. Τραυματισμοί δεδομένα υπήρχαν αλλά και αυτοί είναι μέσα στο πρόγραμμα της ομάδας. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Σε προσωπικό επίπεδο απογοητεύτηκα από τον Μπλατ που συμμερίστηκε αυτήν την απόφαση. Ήταν τρομερό λάθος να στηρίξει την απόφαση να μην παίξει», τονίζει μιλώντας στο Sportdog τον Απρίλιο του 2019 o Γιατζόγλου.

Πώς σχολίασε το γεγονός ότι ο Μπλατ δήλωσε άγνοια αρχικά για την απόφαση αυτή και μετά στήριξε την επιλογή της διοίκησης;
«Αυτό ήταν χειρότερο. Ο αποκλεισμός μπορώ να πω, ότι ήταν φυσιολογικός. Δεν με εξέπληξε. Εγώ δεν έχω κάτι ενάντια στον Μπλατ. Τον ξέρω και προσωπικά. Θεωρώ όμως ότι ίσως ένας Έλληνας προπονητής ίσως θα μπορούσε να γυρίσει την κατάσταση στα αποδυτήρια, αυτήν τη στιγμή», επισημαίνει.

Για τον προπονητή, που έχει φάει τα ελληνικά γήπεδα με το κουτάλι, τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι δικαιολογία για τους παίκτες του Ολυμπιακού. «Οικονομικά προβλήματα έχουν όλες οι ομάδες. Με τις αμοιβές που παίρνουν οι αθλητές δεν νομίζω ότι πρέπει να συνδεθούν με τον όρο “απλήρωτοι”. Είναι πίσω στις πληρωμές. Αν κάποιος παίρνει 500 ευρώ και δεν πάρει το μηνιάτικο είναι απλήρωτος. Όταν ο άλλος παίρνει ένα εκατομμύριο και δεν έχει πάρει ένα μέρος απλά είναι πίσω στις πληρωμές. Ένας παίκτης όταν είναι 10 χρόνια σε μία ομάδα και τα 9 πληρώνεται δεν πρέπει να κάνει λίγη υπομονή; Δεν πρέπει να δείξει λίγη αλληλεγγύη;» υποστήριξε ο Στιβ Γιατζόγλου.

Σχετικά άρθρα