Μετά την κατάκτηση του νταμπλ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, για την ιστορική απόφαση του «μέχρι τέλους».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί πέτυχαν αυτή την καταπληκτική χρονιά. Δεν ξέρω ο κόουτς όταν συναντηθήκαμε για την επιστροφή του αν πίστευε ότι θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές ξανά μαζί. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες τότε, πολύ δύσκολες. Νομίζω πως για αυτό συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί.

Είναι μια δικαίωση του μέχρι τέλους, της ιστορικής απόφασης που πήραμε με τον Παναγιώτη τότε. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό. Σταθήκαμε όρθιοι, δίπλα στην ομάδα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Σηκώσαμε όλο το βάρος πάνω μας. Ήταν μια απόφαση που την έβλεπαν και τη σχολίαζαν οι πάντες. Στην αρχή είπαν πως δεν παίζαμε στην Euroleague, αλλά παίξαμε. Μετά είπαν πως δεν μπορούμε να παίζουμε μόνο στην Euroleague. Κάθε φορά υπήρχαν εμπόδια που ξεπεράστηκαν. Υπήρξε μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος για αυτές τις αποφάσεις και τις επιλογές. Δικαιωθήκαμε. Θα μπορούσαν να είχαν πάει αλλιώς τα πράγματα.

Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε τι έχει γίνει, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια εγγύση ότι ο Ολυμπιακός θα έχει συνεχόμενες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Το μέχρι τέλους ήταν ότι εμείς φύγαμε από κάτι που πιστεύαμε και θεωρούσαμε, όπως και πολύς κόσμος, ότι δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Δεν παρακαλέσαμε και δεν απειλήσαμε κανέναν. Με δική μας απόφαση και κόστος του οργανισμού πήραμε την τολμηρή απόφαση. Βλέπετε φέτος αυτή την καταπληκτική χρονιά που ξεπέρασε τα όρια και τις προσδοκίες όλων μας».

Σχετικά άρθρα