Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 20 πόντους (είχε και 6 ριμπάουντ) στην δύσκολη νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο (91-84).

Ο Τούρκος ψηλός δήλωσε τα εξής μετά το τέλος του αγώνα:

«Είχε να κάνει με τον τρόπο προσέγγισης. Με τη νοοτροπία. Μπορούμε να το κάνουμε όλη μέρα. Να επιτεθούμε καλά. Αλλά και στην άμυνα ειδικά, κάναμε πολύ καλές προσαρμογές στο δεύτερο ημίχρονο.

Το να έρχεσαι με αυτή τη νοοτροπία, όσα παιχνίδια και αν έχουμε παίξει, πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο και να παίζουμε με ενέργεια. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να εκπροσωπούμε αυτή την ομάδα. Να κάνουμε το καλύτερό μας.

Ναι, υπάρχει κούραση σωματικά σίγουρα. Είναι ένα σκληρό άθλημα. Πρέπει να τα δίνεις όλα για 25-26 λεπτά. Όσο πιο πολύ παίζεις, τόσο πιο διασκεδαστικό γίνεται, αλλά επίσης κουράζεσαι και περισσότερο. Είναι σαν μία ανταμοιβή το να είσαι κουρασμένος

Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν τόνισε πως ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο είχε τη σωστή νοοτροπία για να νικήσει στη Ρόδο.

Stoiximan… Το παιχνίδι ξεκινά από εσένα

Ο Τούρκος σέντερ που ηγήθηκε επιθετικά επισήμανε μετά τη νίκη επί του Κολοσσού πως οι «πράσινοι» είχαν στη δεύτερο ημίχρονο τη σωστή νοοτροπία που δεν είχαν στο πρώτο όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και απάντησε πότε η ομάδα του θα είναι ασταμάτητη.

Αναλυτικά τι είπε ο Γιούρτσεβεν μέσω της ΕΡΤ μετά τη νίκη επί του Κολοσσού:

«Δεν έχει να κάνει με τη σωματική κούραση ότι δεν ήμασταν καλοί. Αυτή η νοοτροπία να είμαστε επιθετικοί ειδικά στην άμυνα πρέπει να μας χαρακτηρίζει όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και την ίδια την ομάδα μας κάθε φορά.

Κουράζεσαι από την προσπάθεια όσο περισσότερο παίζεις αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε.

Έχεις όλη αυτή την ενέργεια από τον κόσμο όπου κι αν παίζουμε. Υπάρχουν παντοί οπαδοί μας κι αυτό μας γεμίζει ενέργεια.

Έχω προσαρμοστεί τώρα και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να συνεχίσουμε. Οσο πιο πολύ παίζουμε, τόσο πιο ασταμάτητοι θα είμαστε».

Ο Γιουρτσεβέν τόνισε πως προφανώς οι παίκτες προτιμούν να παίζουν αντί να κάνουν προπονήσεις: «Σαφώς. Δεν είναι καν κοντινή η απόσταση ανάμεσα στα δύο αυτά. Έχεις τους οπαδούς εδώ, όλη αυτή την ενέργεια. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γέμισαν και αυτό το γήπεδο. Σε όποιο ματς και αν παίζουμε, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρωλίγκα, υπάρχουν κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού και μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν να παίζουμε στην έδρα μας».

Σχετικά άρθρα