Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της «Marca» με την συζήτηση να ξεκινάει από το προσεχές Ευρωμπάσκετ και τις ομάδες που πάνε για μετάλλιο:

«Η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, η Λιθουανία και η Τουρκία είναι υποψήφιες για μία θέση στο βάθρο. Για εμάς (σ.σ την Ισπανία) είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων χρόνων, αλλά θα παλέψουμε, όπως πάντα. Έχει τεράστια αξία για εμάς ότι θα έχουμε τον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Σέρχιο Γιουλ» τόνισε ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δόθηκε ισπανικό διαβατήριο στον Λορέντζο Μπράουν: «Το ότι ο Μπράουν έχασε την αμερικανική υπηκοότητα λέει πολλά για το πόσο δεσμευμένος είναι. Θαυμάζει εδώ και χρόνια την εθνική Ισπανίας, κάτι που συνδυάστηκε με το γεγονός ότι είχαμε τους τραυματισμούς των Ρούμπιο και Αλοθέν, αλλά και την απόσυρση του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η εύκολη κριτική και ο λαϊκισμός από ανθρώπους που ξέρουν όσο σκληρά δουλεύουμε. Περισσότεροι από 40 παίκτες έχουν κάνει ντεμπούτο τα τελευταία χρόνια στην εθνική ομάδα, αλλά λένε ότι το γεγονός πως με την απόφαση να έχουμε έναν νατουραλιζέ παίκτη έπειτα από έξι χρόνια κλείνουμε τον δρόμο στους νέους παίκτες, κάτι που είναι ψέμα. Ο Μπράουν έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στην Ευρώπη και το να μην τον έχουμε θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου».

Σχετικά άρθρα