Για μια διετία (2006-2008) ο Πίνι Γκέρσον ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό και σε συνέντευξη που έδωσε σε Μέσο του Ισραήλ, τόνισε τον λόγο που δεν πέτυχε στο Λιμάνι.

«Ο Αγγελόπουλος μού είπε ότι θα με υπέγραφε για 5 χρόνια, αλλά φοβόταν τους οπαδούς, γιατί είμαι Ισραηλινός και Εβραίος. Όταν μας είπε ότι δεν θα συνεχίσουμε, έκατσα σε ένα δωμάτιο με τους βοηθούς μου. Τότε ήρθαν με έναν δικηγόρο να μας πουν κάτι. “Σε εσένα χρωστάμε τόσα, σε εσένα τόσα και σε εσένα τόσα. Στις 9 το πρωί της Δευτέρας θα είναι στον λογαριασμό σας». Ούτε πληρωμές, ούτε τίποτα”.

Πάντα λέω στους προέδρους πως αν φέρνουν εκείνοι τους παίκτες, δεν μπορούν να έχουν παράπονα από τους προπονητές μετά. Τους φέρνουν σύμφωνα με τα στατιστικά και όχι με το αν ταιριάζουν στο πλάνο του κόουτς ή την λειτουργία της ομάδας. Στον Ολυμπιακό, δεν πήρα εγώ μεγάλο κομμάτι του ρόστερ. Για παράδειγμα, δεν θα έφερνα τον Ματσιγιάουσκας με 2,7 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το μπάτζετ ήταν 9» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το λόγο για τον οποίο δεν πέτυχε στον Ολυμπιακό, ισχυρίστηκε πως: «Δεν πέτυχα στον Ολυμπιακό γιατί δεν ταίριαξα με τους παίκτες που έφεραν. Τον Γουντς, για παράδειγμα, δεν θα τον έφερνα. Έτσι λειτουργεί η κατάσταση στον Ολυμπιακό».

Σχετικά άρθρα