Με πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο Άντονι Γκιλ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Έλληνα προπονητή, στην κοινή τους θητεία στην Χίμκι (2017-2019).
Oι δηλώσεις του έγιναν στο Eurohoops:
«100% είναι προπονητής που είναι κοντά στους παίκτες. Είναι ο άνθρωπός μου στην Ευρώπη. Όλο το τεχνικό επιτελείο καταλαβαίνει το παιχνίδι του μπάσκετ, αλλά επίσης αντιλαμβάνονται και την ανθρώπινη πλευρά όλου αυτού.
Ξέρεις, κάθε φορά που κάποιος μου λέει πως σκέφτεται να παίξει στην Ευρώπη, του απαντάω “Αν μπορείς, πήγαινε παίξε για τον κόουτς Μπαρτζώκα και το επιτελείο του»”.
Είναι απίστευτος τύπος, θα σε αφήσει να παίξεις, ξέρει πως να παίζει το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Είναι πολύ έντονος, αλλά θέλει το καλύτερο για εσένα. Και εξάλλου δεν είναι έτσι στην προπόνηση, είναι λίγο αστείο, γιατί στον αγώνα βγαίνει λίγο παραπάνω εκτός εαυτού, από όσο στην προπόνηση».



