Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο «amerikanos24» για την φάση που τον… στοιχειώνει οκτώ ολόκληρα χρόνια σχεδόν αφότου έγινε!

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος σέντερ του Παναθηναϊκού:

Για τα τρίποντα του Σπανούλη: «Αυτό που σκέφτομαι ακόμα και σήμερα είναι αυτό που έβαλε πάνω από τον Διαμαντίδη. Για μένα, αυτό ήταν σαν μαχαίρι στην καρδιά. Ήταν σαν το πέρασμα του στέμματος, επειδή ο Μήτσος αποσύρθηκε μετά, θα έμπαινε σε σύνταξη μετά από αυτό και ο Σπανούλης είχε αρχίσει να κυριαρχεί.

Γκιστ: «Ήθελα να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδας και μου έλεγαν δεν ήθελαν νατουραλιζέ, τώρα ο Ουόκαπ παίζει»

Νομίζω ότι ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί στην ιστορία, αλλά κοιτάζοντας πίσω, είμαι στην κορυφή του τριπόντου ακριβώς δίπλα του.

Όμως είναι ο Μήτσος. Είναι σαν να ξέρω ότι το έχει. Ξέρω ότι είναι ένας προς έναν μαζί με τον Σπανούλη, Ξέρω ότι μπορεί να το χειριστεί αυτό. Ξέρω ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με αυτό. Και εκείνη τη στιγμή που ο Σπανούλης κάνει πλάι βήμα, δεν νομίζω ότι έκανε πλάι βήμα δεξιά. Έφυγε προς τα αριστερά, που ήταν περισσότερο προς το μέρος μου».

Για τη φάση και την άμυνα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη: «Ήμουν πάντα υπερήφανος για την άμυνά μου. Πάντα ήμουν υπερήφανος από τότε που ήμουν στο πανεπιστήμιο, παίζοντας για το πανεπιστήμιο του Maryland. Πάντα ήμουν περήφανος για τις αλλαγές μου πάνω σε μικρότερους guards ή guards που ήταν πραγματικά αποτελεσματικοί επιθετικά, που έπαιρναν την μπάλα για clear outs έτοιμοι να πάνε ένας εναντίον ενός.

Γκιστ: «Δε βάζεις παίκτες σαν τον Φώτση και τον Διαμαντίδη στο λεωφορείο»

Το λατρεύω αυτό. Μου αρέσει αυτό γιατί ξέρω ότι θα είμαι δύσκολος για να προσπαθήσουν να σκοράρουν. Ξέρω ότι εννέα φορές στις 10, δεν πρόκειται να σκοράρουν. Ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακό, ήταν τα πάντα. Αν ο Σπανούλης δεν είχε καλό παιχνίδι, οΟλυμπιακός δεν έκανε καλό παιχνίδι. Αυτό ήταν το θέμα».

Σχετικά άρθρα