Ο Μάριους Γκριγκόνις τοποθετήθηκε για το Final-4, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από τους ίδιους τους παίκτες.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο «Τζάμπολ» της ΕΡΤ ο Λιθουανός γκαρντ:
Για το Final-4 που πολλοί ήλπιζαν αλλά λίγοι πίστευαν ότι θα φτάσει το «Τριφύλλι»: «Παιχνίδι με παιχνίδι προχωράς κι όταν φτάσει το τέλος της σεζόν βλέπεις την θέση σου. Πάντα ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα, αλλά πρέπει να μένεις ταπεινός. Φέτος έχουμε πολύ σταθερή ομάδα και πηγαίνουμε στο Final-4, αλλά αυτές οι δύο ημέρες μπορούν να αλλάξουν την καριέρα κάποιου παίκτη».
Για το αν πιστεύει πως ό,τι συμβεί στο Βερολίνο θα τον φτιάξει ή θα τον καταστρέψει: «Έχω βιώσει ήδη πολλές ήττες που πληγώνουν και ξέρω να τις χειρίζομαι. Όμως πρέπει να ετοιμάσεις το μυαλό σου για να νικήσεις, πρώτα τον ημιτελικό και μετά τον τελικό. Την Κυριακή θα έχουμε τον τελικό αν τα καταφέρουμε. Πρώτα απ’ όλα, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ. Θα πάρουμε την μία ημέρα, μετά την άλλη και θα το δούμε».
Για το μυστικό του Παναθηναϊκού: «Είναι δύσκολο να πεις! Πολλές μικρές λεπτομέρειες, πολλοί αγώνες που κερδίσαμε με έναν ή δύο πόντους και οι οποίοι έκαναν διαφορά. Διαθέτουμε μια καλή ομάδα παικτών, έχουμε επαφή ο ένας με τον άλλον και παίζουμε καλό μπάσκετ».
Για το τρίποντό του στο Μονακό: «Ήταν ένα σουτ, ένα ματς. Γιορτάζεις μία ημέρα, μετά έρχεται μία νέα ημέρα, νέες προκλήσεις κι εσύ συνεχίζεις».
Για τον Αταμάν: «Στο τέλος, οι παίκτες παίζουν. Επομένως οι παίκτες θα αποφασίσουν. Ειδικά αφού δεν είναι μια σειρά αγώνων, αλλά δύο παιχνίδια. Οι παίκτες θα αποφασίσουν σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και θα δούμε. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικοί αγώνες. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες κι αυτοί θα αποφασίσουν».