Ο Δημήτρης Γουλιέλμος μίλησε στον κόσμο του Άρη για τις κινήσεις του φετινού καλοκαιριού και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών.

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα, στο ban της FIBA για το οποίο σχολίασε πως γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για να μπορέσει ο σύλλογος να κινηθεί δίχως περιορισμούς.

Αρχικά, ο Δημήτρης Γουλιέλμος ανέφερε:

«Έχουν γίνει μία σειρά ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban γι΄αυτό κάνουμε προσπάθειες για να το σπάσουμε. Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλω πρώτος εγώ να το σπάσω. Μέχρι το Νοέμβριο ψάχναμε χορηγούς, οι συνθήκες δεν μας βοηθούν με όσα γίνονται στο πρωτάθλημα», για να συνεχίσει λέγοντας ότι:

«Είναι αδιανόητο να πληρώνω οφειλές από τρίτους και να έρχονται αυτοί οι τρίτοι να μου κάνουν υποδείξεις. Ας έρθουν να τις πληρώσουν. Η πάγια θέση μας είναι το μπάσκετ του Άρη να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς της ομάδας. Αντιμετώπισα μία εκπληκτική αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα υπάρχει ομάδα. Τελικά η ομάδα τα κατάφερε με ένα ποσό 5.500.000 ευρώ σε υποχρεώσεις. Είναι ένα τρελό ποσό. Με υπομονή, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια ο Άρης έχει την υποχρέωση να βρει το δρόμο του. Όλοι μας είμαστε και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα. Ο Άρης πάντα θα είναι το κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Μέχρι να εμφανιστώ στον Άρη ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζω, δε με είχαν αμφισβητήσει ενώ πληρώνω τις δικές του υποχρεώσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου, δίνω την περιουσία μου, ούτε ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους διακανονισμούς αλλά και τις αποφάσεις που πάρθηκαν:

«Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας, παρόλο που δε δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17.500 ευρώ κάθε μήνα. Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη διοίκηση Πρωτοδικείου που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του Άρη. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια. Ο Άρης έχει την υποχρέωση να βρει τον δρόμο του».

Αποκάλυψε μάλιστα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ Άρης:

«Από αύριο βγαίνουν τα διαρκείας για την νέα σεζόν. Να κλείσουμε τις τρύπες μας, να σπάσουμε άμεσα το ban και να το από πληρώσουμε… Επίσης θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στη βδομάδα. Να βοηθήσει όποιος μπορεί και θέλει οικονομικά. Δεσμεύομαι οποίος βάλει θα πάνε αυτά τα λεφτά στα ban, για την πρόωρη εξαγορά του υπόλοιπου ποσού για τα ban. Όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές»

Τέλος, όσον αφορά την επιστροφή του Σούλη Μαρκόπουλου, σχολίασε:

«Μετά από επιλογές τις οποίες τιμώ, έδωσαν την ψυχή τους στον Άρη, αποφάσισα να βρω έναν προπονητή τον οποίο να εμπιστεύομαι τόσο, ώστε να μη χρειάζεται να τον ελέγχω τόσο πολύ. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν άλλοι άριστοι προπονητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που κάνει πράγματα πριν τα χρειαστεί η ομάδα. Καλύπτει τις ανάγκες πριν δημιουργηθούν. Ο Άρης χτίζεται σιγά σιγά, δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο Άρης, δε θα επιστρέψει σε αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δε θα επιστρέψει ο Άρης σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με οκτώ bans, δε θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δε θα ξαναφτάσει, όσο μπορώ να το επηρεάσω, να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη. Αυτή η τρίτη χρονιά θα είναι καλύτερη. Δε θα υποσχεθώ ότι η ομάδα θα τερματίσει δεύτερη η τρίτη. Υπάρχουν ομάδες που ξεκινούν από πολύ χειρότερη αφετηρία».

Σχετικά άρθρα