Το Basketworld.net αναλύει τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ιστορική ΑΓΕΧ, η οποία “αναγεννιέται” και θα προσπαθήσει στο άμεσο μέλλον να ξυπνήσει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της και τις επιτυχίες που είχε στο μπάσκετ της Χαλκίδας.

Στο άκουσμα του ονόματος “ΑΓΕΧ”, ο νους πηγαίνει αναπόφευκτα στο μπάσκετ της Χαλκίδας. Είναι αναμφίβολα η ιστορικότερη ομάδα της πόλης και έχει γραφτεί αρκετές φορές στην ιστορία για τα επιτεύγματά της.

Κάποτε σχεδόν μονοπωλούσε με εκατοντάδες παιδιά στις υποδομές της και με την αντρική της ομάδα να φτάνει μέχρι την Α2 Εθνική Κατηγορία. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να ανέβει και στην Α1. Μετά ήρθε η διάλυση και η απόλυτη παρακμή! Για μια δεκαετία τουλάχιστον το κομμάτι των υποδομών υπολειτουργούσε με ελάχιστα παιδιά και το σωματείο ταλαιπωρήθηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της Β ΕΣΚΑΣΕ. Ωστόσο, από το καλοκαίρι και μετά ο Πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Γραμματικογιαννης έμελλε να κάνει μια συμφωνία που θα άλλαζε άρδην την εικόνα αποσύνθεσης που υπήρχε. Έδωσε τα χέρια με τον Γιάννη Πανούση, ο οποίος ανέλαβε ανέλαβε υπεύθυνος υποδομών και λειτουργίας της ομάδας, αποφασισμένος να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα.

Ο κόουτς Πανούσης έπαιξε μπάσκετ στην ΑΓΕΧ και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από εκεί πριν από 18 χρόνια. Πέρυσι, ήταν προπονητής υποδομών στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης και μέλος του προπονητικού επιτελείου της πρώτης ομάδας στην Α1. Πολύ γρήγορα άλλαξε τα πάντα στο πώς λειτουργούσε ο σύλλογος της Εύβοιας στο οργανωτικό κομμάτι. Δημιούργησε μια πολύ δυνατή προπονητική ομάδα, φέρνοντας μαζί του τον καταξιωμένο Γιάννη Τσαούση, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και αποτέλεσε μέλος των προπονητικών staff όταν η ΑΓΕΧ μεσουρανούσε. Μετά τον Τσαούση, ακολούθησαν οι Γιώργος Βασιλείου, Σάκης Γκόλιας και Θανάσης Λασπάς.

Τα αποτελέσματα των αλλαγών δεν άργησαν να φανούν. Η ΑΓΕΧ σε δυο μήνες έχει μια ακαδημία πρότυπο σε λειτουργία και πρόγραμμα, ενώ μετά από παρά πολλά χρόνια μετράει 120 αθλητές στις υποδομές της. Τα παιδιά απολαμβάνουν παροχές και οργάνωση σε επαγγελματικά πρότυπα και όλα φαίνονται ιδανικά, με τις κατάλληλες βάσεις να έχουν ήδη μπει.

Σχετικά άρθρα