To γυναικείο μπάσκετ στην Κύπρο παίρνει διαρκώς τα… πάνω του και η απόφαση της ΕΘΑ να ενεργοποιήσει ξανά το συγκεκριμένο τμήμα της μετά μια δεκαετία είναι καθοριστικής σημασίας.
Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις μια ομάδα από το… μηδέν και μάλιστα σε μια πόλη που ‘χει και ανταγωνιστές, όπως η Λευκωσία; Ο Γιώργος Κυπριανού και οι συνεργάτες του κινήθηκαν μεθοδικά και με έξυπνες κινήσεις, στελέχωσαν το ρόστερ, αλλά και το σταφ, αξιοποιώντας παράλληλα και κάποια ταλαντούχα κορίτσια από τις ακαδημίες, που όλα αυτά τα χρόνια έφεραν επιτυχημένες πορείες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΚ.
Μετά από δύο αγωνιστικές στην ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορία Γυναικών, το ιστορικό σωματείο της Έγκωμης μετράει ισάριθμες νίκες, με την επικράτηση επί της εξαιρετικά νεανικής ΕΝΑΔ να φέρνει και μια επική εμφάνιση από την Αμερικανίδα σέντερ, Κέισιν Πέιτζ, η οποία έκανε απίστευτο νταμπλ-νταμπλ με 27 πόντους και 20 ριμπάουντ, ενώ στην πρεμιέρα είχε ανάλογη παρουσία με 26 πόντους και 19 “σκουπίδια”!!!
Στο πρώτο ματς είδαμε και την εξαιρετικά ποιοτική, Στέλλα Θεοδοσίου να “γράφει” 29 πόντους και την Αθηνά Παπαγιάννη 13, τη στιγμή που η ταλαντούχα ρούκι, Ιωάννα Κυπριακού είχε 6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Στην Έγκωμη ποντάρουν πολλά στη γυναικεία τους ομάδα και την οργανώνουν ιδανικά, με έντονες ματιές στο μέλλον. Το πρότζεκτ τους είναι φιλόδοξο και στόχος φέτος είναι να μπουν ιδανικές βάσεις για τη συνέχεια.


