Με το πρωτάθλημα της Α1 να έχει διακοπεί από τα τέλη Μαρτίου, ο ΕΣΑΚΕ καλείται να αποφασίσει στο προσεχές διάστημα τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την συνέχιση ή όχι της σεζόν, αλλά και με το θέμα του προβιβασμού και του υποβιβασμού σε περίπτωση οριστικής διακοπής.

Σχετικά με το ζήτημα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Κυριακής (3/5) στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ.

Όπως είπε: «η εισήγησή μας στην πολιτεία για διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23/3 και δικαιωνόμαστε από τα γεγονότα, 23 πρωταθλήματα έχουν διακοπεί εκτός από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στις 13/3 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών, υπάρχει μια σύμπνοια και καταλαβαίνουν το καλό όλων. Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο ερχόμενο συμβούλιο μετά και την ψήφιση της τροποποίησης από τον κ. Αυγενάκη για να μπορούν οι λίγκες και οι ομοσπονδίες να αποφασίζουν. Όλα θα συζητηθούν.

Οι ομάδες είναι 14, όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος και ενώ έμεναν έξι αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις και να ρίξεις κάποια ομάδα όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Αυτό έχει ήδη συζητηθεί και θα συζητηθεί ξανά».

Τέλος, ο Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, λέγοντας πως «αποχώρησε αναίτια από το πρωτάθλημα, κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ, από εκεί και πέρα είναι και θέμα καθαρά δικό του. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση».

Σχετικά άρθρα