Ο Σάκης Κουτίνας της Νίκης Βόλου σε δηλώσεις που έκανε στο «Magnesiasports» τόνισε ότι «Η αναμονή σκοτώνει το άθλημα. Σκοτώνει το μπάσκετ»

Η απόφαση της ΓΓΑ ανέφερε ότι στις προπονήσεις μπορούν να επιστρέψουν οι ομάδες της Α2 Ανδρών και της Α1 Γυναικών. Ωστόσο είναι δεκάδες τα σωματεία μπάσκετ των εθνικών κατηγοριών, όπως στη Β’ και στη Γ’ Εθνική Ανδρών και στην Α2 Γυναικών. Γι’ αυτές τις ομάδες δεν υπήρξε καμία επίσημη πρόβλεψη, όντας σε… χειμερία νάρκη ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, και βλέποντας τον χρόνο να περνάει αδυσώπητα…

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα γίνει κάτι ή ότι δεν θα γίνει τίποτα. Αλλά να το ξέρουμε αυτό επισήμως και όχι μέσω διαρροών και υποσχέσεων. Καταλαβαίνουμε και τις διοικήσεις αλλά θέλουμε να παίξουμε» συμπληρώνει επίσης ο Σάκης Κουτίνας.

Η όλη κατάσταση πάντως όπως έχει δημιουργηθεί φέρει και παρεπόμενα που σίγουρα δεν τα είχε υπολογίσει κανείς αρχικά. Όπως σημειώνει ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής, η ατομική προπόνηση δεν αρκεί, κάτι που έχουν υπογραμμίσει και άλλοι αθλητές. «Χάνουμε τις μπασκετικές μας… διαστάσεις, γιατί δεν αρκεί η ατομική προπόνηση. Με ένα τρέξιμο, γυμναστική και ίσως και μερικά βάρη όποιος μπορεί στο σπίτι του δεν καταφέρνουμε πολλά πράγματα, μην έχοντας καν τη δυνατότητα να πιάσουμε μπάλα» αναφέρει, αλλά το προχωρά ένα βήμα περισσότερο.

«Το ξέρετε ότι αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν παιδιά, αθλητές, που πλέον κοιτούν το μέλλον με άλλο μάτι ακόμη και μακριά από το μπάσκετ; Είναι λογικό, όταν έχουν βασιστεί σε πολλές περιπτώσεις για να καλύπτουν μέσω της αθλητικής δράσης ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο θα αυξάνονται οι αθλητές που θα αποφασίσουν μια μέρα να τα παρατήσουν και να απομακρυνθούν από τον χώρο. Αυτό μόνο καταστροφικό μπορεί να είναι… Χάνεται το ίδιο το άθλημα» καταλήγει ο Σάκης Κουτίνας.

Σχετικά άρθρα