Καμιά φορά τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Αλλά ακόμα κι όταν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, η προσμονή αξίζει. Έτσι είχε γίνει πριν από έξι χρόνια με πρωταγωνιστές τον Κόμπι Μπράιαντ και την Μπαρτσελόνα!

Τότε, μία απίστευτη κίνηση προσπάθησε να πραγματοποιήσει η Μπάρτσα, η οποία έκανε πρόταση στον Κόμπι να αγωνιστεί στην Ευρώπη για λογαριασμό του Καταλανικού συλλόγου μόνο για τους αγώνες της Euroleague, είχε προκαλέσει πάταγο!

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της απόλυτα έγκυρης σε θέματα των Καταλανών «El Mundo Deportivo» οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να πείσουν τον αδικοχαμένο «Black Mamba» να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στην Ευρώπη, εδώ όπου σε κάθε παιχνίδι θα γνώριζε την απόλυτη αποθέωση. Κάτι ανάλογο μάλιστα θέλουν να κάνουν και με τον Πάου Γκασόλ πριν εκείνος πάρει την οριστική απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. H υπόθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 όταν ο ίδιος ο Μπράιαντ είχε δηλώσει κατά την αμερικάνικη περιοδεία της ποδοσφαιρικής Μπαρτσελόνα ότι θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα της μαζί με τον Γκασόλ.

Η πρόταση έγινε και ήταν εξόχως σοβαρή. Ο Μπράιαντ θα είχε την ευκαιρία για να γυρίσει ως αποχαιρετισμό στο μπάσκετ όλη την Ευρώπη και να παίξει μεταξύ άλλων κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Κόμπι θεώρησε άκρως τιμητική την προσφορά όμως την απέρριψε με το επιχείρημα πως το σώμα του δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ενώ και ο ίδιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο χωρίς να μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα. Το αστείο είναι ότι έγινε ευθέως ερώτηση για αυτό το θέμα στον Μπράιαντ στο All Star Game 2016, αυτός απάντησε σοβαρά, αλλά όλοι νόμιζαν ότι έκανε πλάκα…

Σχετικά άρθρα