Μία σημαντική αποκάλυψη έκανε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν σχετικά με τον Μάικλ Τζόρνταν. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι θα προσπάθησε να τον πείσει να υπογράψει στην ομάδα του αντί για τους Γουίζαρντς πριν από την δεύτερη επιστροφή του στο ΝΒΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των Μάβερικς από το 2000, αποκάλυψε πως το 2001 ήταν… μάρτυρας, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν υπέγραψε στους Γουίζαρντς, για τη δεύτερη επιστροφή του στο ΝΒΑ.

«Ο ατζέντης του Τζόρνταν, Ντέιβιντ Φοκ, με πήρε και τηλέφωνο και μου είπε: “Θέλω να σε συναντήσω, καθώς πριν από λίγο καιρό αγόρασες ομάδα και εκπροσωπώ αρκετούς καλούς παίκτες, γι’ αυτό θα ήθελα να μιλήσουμε”. Και είπα ωραία, για να συνεχίσει: “Παρεμπιπτόντως, είναι και ο Μάικλ Τζόρνταν στην πόλη τώρα, οπότε γιατί δεν έρχεσαι να είμαστε όλοι μαζί;”.

Και του είπα, ότι φυσικά και μπορώ. Από μέσα μου ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί ποτέ δεν είχα συναντηθεί με τον Τζόρνταν. Έτσι, τα παράτησα όλα και πήγα στο γραφείο του Ντέιβιντ Φοκ, όπου ήταν και ο ΜJ εκεί, έχοντας μπροστά του αρκετά χαρτιά», δήλωσε αρχικά ο Μαρκ Κιούμπαν στο «Moose and Maggie» για να προσθέσει:

«Έβλεπα τα χαρτιά που κρατούσε ο Τζόρνταν (σ.σ. για να υπογράψει τότε στους Γουίζαρντς) και έλεγα από μέσα μου: “Μην τα υπογράψεις. Έλα στους Μάβερικς, θα είμαι επιθετικός και θα κάνω ό,τι ζητήσεις”. Αλλά εκείνος με κοίταζε με ύφος: “Φίλε, πρώτον δεν σε ξέρω και δεύτερον έχω δώσει τον λόγο μου”. Έτσι, κράτησε τον λόγο του και τότε ήταν που υπέγραψε στους Γουίζαρντς».

Σχετικά άρθρα