Την αποβολή του Τόμας Ουόκαπ στον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό σχολίασαν οι Λιθουανοί δημοσιογράφοι Ντονάτας Ουρμπόνας και Αουγκούστας Σουλιάουσκας στο podcast «Urbonus» του έγκυρου λιθουανικού site «BasketNews».

Αναλυτικά όσα σχολίασαν:

Σουλιάουσκας: «Αρχικά το αντιαθλητικό που έχει χρεωθεί στον Πάρις Λι ήταν μία μπασκετική κίνηση. Προστάτευε τον εαυτό του και ήταν απλά άτυχος που τον βρήκε σε εκείνο το σημείο. Αλλά νομίζω πως η τεχνική ποινή για το flopping είναι ακόμα χειρότερη. Για τη φάση με τον Λι είναι και ατυχία ότι είναι σε εκείνο το σημείο. Αλλά στη δεύτερη φάση δεν νομίζω ότι πέφτει κάτω επίτηδες σε καμία περίπτωση. Τον βλέπεις ότι πάει αμέσως να σηκωθεί. Συμβαίνει αυτό σε έναν αγώνα, όταν δέχεσαι ένα χτύπημα όταν δεν το περιμένεις και βρίσκεσαι στο έδαφος. Και ο διαιτητής σφυρίζει αμέσως flopping».

Ουρμπόνας: «Είμαστε δύο αντικειμενικοί κριτές που σχολιάζουν το περιστατικό. Εσύ λες ότι δεν ήταν flopping, εγώ προσωπικά δεν είμαι 100% σίγουρος. Το πρόβλημα είναι πως όταν υπάρχει αυτή η λεπτή γραμμή, η τεχνική ποινή στην ουσία αποφασίζει την εξέλιξη του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό. Η αποβολή του Γουόκαπ τους «πόνεσε» πολύ και πραγματικά δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να βγάζεις εκτός παιχνιδιού έναν παίκτη για κάτι τέτοιο και για τις συγκεκριμένες φάσεις. Αν θεωρείς ότι έχει κάνει flopping μπορείς να του δώσεις προειδοποίηση. Αλλά αυτό δεν ήταν “καθαρό” και δίνεις την τεχνική αμέσως. Δεν ξέρω, για μένα δεν είναι σωστό».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Σχετικά άρθρα