Το Περιστέρι έπραξε τα δέοντα για να φέρει στο κλειστό της οδού Κένεντι τον ταλαντούχο γκαρντ, επιχειρώντας να… σώσει και να απογειώσει την καριέρα του.

Στη Δυτική Όχθη γίνεται προσπάθεια σταθεροποίησης μετά τη δύσκολη περσινή χρονιά με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δείχνει να… ταιριάζει γάντι με αυτό που θέλουν και σημαντική επιδίωξη είναι η αξιοποίηση εξελίξιμων Ελλήνων παικτών, με την περίπτωση του Δημήτρη Μωραΐτη να θεωρείται χαρακτηριστική βάσει του πλάνου.

Κάποιοι είπαν ότι είναι… καμμένο χαρτί λόγω του ότι δεν μπόρεσε να ξεπεταχθεί από την ΑΕΚ, όμως το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και στην Ένωση προφανώς αδικήθηκε και από την πίεση για υψηλούς στόχους αλλά και τους παίκτες με τεράστιες παραστάσεις από την Ευρωλίγκα. Πλέον, ο νεαρός παίκτης καλείται να κάνει μια νέα αρχή, αλλά όχι σαν ταλέντο. Πρέπει να περάσει στο στάδιο του «κανονικού παίκτη».

Στα 22 του χρόνια, δουλεύει σκληρά και θέλει να ανέβει στο επόμενο επίπεδο. Στο Περιστέρι διαθέτουν ένα εξαιρετικά οργανωμένο και ποιοτικό περιβάλλον προκειμένου να επωφεληθούν από την εξέλιξη. Γι’ αυτό, άλλωστε, κι επένδυσαν πάνω του. Τη χρονιά που μας πέρασε είχε κατά μέσο όρο 3.75 πόντους και 1.9 ασίστ, διόλου άσχημα για τα 14 λεπτά που έπαιζε ανά αγώνα. Απέναντι σε Λάρισα (14 πόντοι με 3/6 τρίποντα και 3 ασίστ σε 27’) και Ηρακλή (11 πόντοι με 3/6 τρίποντα και 5 ασίστ σε 26’), όπου έπαιξε αρκετά, ξετύλιξε πτυχές του ταλέντου του.

Πλέον, βγάζει τα κιτρινόμαυρα, θα φοράει τα κυανοκίτρινα και όλο το μέλλον είναι μπροστά του, αρκεί κι ο ίδιος να μπορέσει να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του και από παίκτης του rotation, να γίνει σταδιακά βασικός και εν συνεχεία, πρωταγωνιστής στους «πρίγκιπες».

Σχετικά άρθρα